Venitul minim, alocatia pentru sustinerea familiei si indemnizatia pentru cresterea copilului se suspenda cinci luni in cazul neplatii taxelor locale.

Guvernul a stabilit prin ordonanta de urgenta ca persoanele care primesc beneficii sociale, precum indemnizatia de crestere a copilului, venitul minim garantat si alocatia pentru sustinerea familiei, vor ramane fara aceste drepturi pe o perioada de cinci luni daca nu isi achita taxele si impozitele locale.

Guvernul vrea astfel sa asigure ca Legea asistentei sociale va putea fi aplicata fara probleme. Conform Legii, autoritatile locale vor plati beneficii sociale din bugetele proprii, motiv pentru care trebuie penalizate persoanele care nu isi platesc taxele si impozitele locale dar beneficiaza de asistenta sociala.

"Beneficiarii de venit minim garantat, alocatia de sustinere a familiei si indemnizatia de crestere a copilului care nu isi platesc taxele si impozitele locale pot fi suspendati din plata pe perioada de pana la cinci luni. Reintra in plata in momentul in care fac dovada achitarii taxelor si impozitelor locale, urmand sa primeasca si suma cuvenita pe perioada suspendarii. Precizam ca nu sunt vizati beneficiarii de alocatii de stat pentru copii", se arata in comunicatul transmis institutiei, citat de MEDIAFAX.

Ordonanta de urgenta aprobata de Guvern mai stabileste ca alocatia de stat pentru copii, indemnizatia de crestere a copilului, venitul minim garantat, alocatia pentru sustinerea familiei vor fi raportate la indicatorul social de referinta, care are valoarea de 500 lei. Guvernul sustine ca nu vor fi modificate cuantumurile beneficiilor si indemnizatiilor sociale si ca acestea raman la acelasi nivel exprimat in lei si reglementat in prezent.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.