Trenurile au alte denumiri, se aplica noi tarife la bilete, iar durata calatoriilor nu mai este aceeasi. Vezi aici schimbarile aplicate de CFR Calatori!

CFR Calatori reaminteste ca, incepand de duminica, 11 decembrie a.c., va intra in vigoare un nou Mersul Trenurilor 2011-2012, care va fi valabil pana la data de 8 decembrie 2012, potrivit unui comunicat de presa.

Brosura „Mersul Trenurilor de Calatori 2011-2012” costa 12 lei si va putea fi achizitionata din principalele statii si agentii CFR din Bucuresti si din tara.

  • Noile denumiri ale trenurilor

Odata cu trecerea la Mersul de Tren 2011-2012, - din necesitatea alinierii transportului feroviar de calatori la normele legislatiei europene in domeniu -, actualele ranguri de trenuri de calatori vor fi structurate, in functie de serviciile oferite, in trei noi categorii: Intercity (IC), InterRegio (IR) si Regio (R).

  • Lista noutatilor:

· reducerea duratelor de parcurs ale trenurilor de rang superior pe anumite distante
· noi legaturi directe cu trenuri InterRegio
· pastratrea tarifului la trenurile Intercity si Regio (fostele Intercity-uri si Personale)
· tariful la trenurile InterRegio este cuprins intre tariful fostelor trenuri accelerat si rapid
· abonamentele la tren InterRegio vor scadea fata de Rapid cu o suma intre 40 lei/ab si 140 lei/ab , iar fata de Accelerat vor creste in medie cu 10 lei/ab
· „Procent de fidelitate”, cu reducere intre 10-20 % pentru calatoria cu mai multe trenuri aplicate la biletele intregi adult si 50% reducere la copii
· tariful calatoriei cu mai multe trenuri va fi suma tarifelor pentru fiecare tren in parte
· aplicarea simultana a reducerii de anticipatie si a procentului de fidelitate la calatoria cu mai multe trenuri.
· aplicarea unei reduceri la biletele vandute prin sistemul online, pentru perioadele in care nu vor exista alte oferte la acest canal de distributie (5%).

Se vor mentine ofertele comerciale existente, prin care se acorda reduceri la transportul feroviar (Minigrup 2-5, dus-intors, cartea VSD, procurarea cu anticipatie a biletelor de tren, abonamente, facilitati copii, etc.).

Distributia de bilete se va asigura prin canalele existente (on-line, statii si agentii, automate de vanzare).

Cu prilejul Sarbatorilor de iarna, pana la data de 31 decembrie, pasagerii se pot bucura de mai multe oferte comerciale.

Informatii suplimentare legate de oferte, tarife si circulatia trenurilor sunt disponibile la statiile si agentiile de voiaj CFR si pe site-ul www.cfrcalatori.ro .

  • Ce ne pune CFR la dispozitie?

In noul plan de mers 2011-2012 vor circula 70 de trenuri internationale, din care 40 InterRegio, patru Intercity si 26 Regio, precum si 1.336 de trenuri in trafic local, 28 fiind Intercity, 198 InterRegio si 1.110 Regio.
Citeste si:
Ministrul Sănătății: Cei din generația mea mergeau la mare cu...
Ministrul Sănătății: Cei din...

Duratele de parcurs ale trenurilor de rang superior pe magistralele 200 Brasov-Curtici si 300 Bucuresti-Oradea vor fi reduse, pentru finalizarea lucrarilor de reabilitare a infrastructurii feroviare de pe Valea Prahovei. Astfel, daca in prezent durata de parcurs a unui tren Rapid in relatia Bucuresti Nord-Brasov este de trei ore si 45 de minute, in 2012 aceasta se va reduce la doua ore si 45 minute la un tren InterRegio.

De asemenea, din 11 decembrie vor fi noi legaturi directe cu trenuri InterRegio, intre Bucuresti si Bistrita, Bucuresti si Targu Mures, Bucuresti si Sibiu, Craiova si Brasov, Brasov si Sibiu, Bucuresti si Timisoara, Satu Mare si Constanta, Constanta si Brasov.

CFR scumpeste biletele de tren


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.