Ministerul Muncii a aprobat eliberarea a 5.500 de autorizatii de munca pentru straini, conform unui proiect de hotarare.

Proiectul prin care Ministerul Muncii, al Familiei si al Protectiei sociale autorizeaza eliberarea permiselor de munca pentru straini este postat pe site-ul institutiei si invita utilizatorii la dezbatere publica. Opiniile si sugestiile pot fi trimise pana pe 2 decembrie 2012.

Acesta este al doilea an la rand in care se elibereaza doar 5.500 de autorizatii de munca pentru straini, aceeasi cifra fiind valabila si pentru 2011. In 2010 insa, se eliberasera 8.000 de autorizatii pentru straini.

  • Ce fel de autorizatii de munca se elibereaza pentru straini in 2012?

a) Autorizatii de munca pentru lucratori permanenti – 3.000;
b) Autorizatii de munca pentru lucratori detasati – 700;
c) Autorizații de munca pentru lucratori inalt calificați – 1.000;
d) Autorizatii de munca pentru lucratori sezonieri – 100;
e) Autorizatii de munca nominale – 100;
f) Autorizatii de munca pentru lucratori stagiari – 200;
g) Autorizatii de munca pentru sportivi – 300;
h) Autorizatii de munca pentru lucratori transfrontalieri – 100.

In situatia in care numarul cererilor pentru eliberarea de autorizatii de munca este mai mare decat numarul stabilit, acesta poate fi suplimentat prin hotarare a Guvernului, in baza unui memoriu justificativ, la propunerea Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.