Autoritatile italiene au informat MECTS si Comisia Europeana ca renunta la solicitarea derogarii de la recunoasterea automata a diplomelor din Romania in UE, astfel ca scandalul diplomelor false a fost inchis, a anuntat, vineri, ministrul Educatiei, Daniel Funeriu.

"In urma scandalurilor succesive din invatamantul romanesc in mandatele precedente autoritatile italiene initiasera la Comisia Europeana discutii in vederea excluderii Romaniei din procedura de echivalare automata a diplomelor. Prin aplicarea Legii educatiei nationale am reusit sa inchidem acest caz. Am inchis scandalul diplomelor suspecte la medicina si multumesc public rectorilor Universitatilor Titu Maiorescu, Universitatii din Oradea si altor rectori care au luat in serios aceasta situatie si au rezolvat-o personal", a declarat ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, intr-o conferinta de presa.

El a precizat totodata ca acesta a fost si motivul pentru care s-a luptat sa apara noua lege a educatiei careia i s-au opus "cei care au castigat bani grei din fraudarea diplomelor".

"Iata de ce ne-am luptat pentru o noua lege a educatiei iar de ce s-au opus aparitiei noii legi cei care au castigat bani grei din fraudarea diplomelor din romania, cei care au castigat bani grei prin aceasta. Acum acest lucru nu mai este posibil", a adaugat ministrul Educatiei.

Acesta a precizat ca autoritatile italiene au informat MECTS si Comisia Europeana ca renunta la solicitarea derogarii de la recunoasterea automata a diplomelor din Romania in UE.

La inceputul lui 2009, Corpul de control al Ministerului Educatiei a constatat in urma controalelor la universitatile de medicina, nereguli legate de inscrierea studentilor straini fara echivalarea diplomelor de studii obtinute anterior si abateri de la reglementarile privind scolarizarea.

Printre neregulile semnalate in raport se numara programele de cursuri care nu au fost aprobate in structurile universitatii, inscrierea studentilor straini fara echivalarea diplomelor de studii obtinute anterior, de catre Consiliul National pentru Recunoasterea si Echivalarea Diplomelor Universitare, abaterile de la inregistrarea si regulile de gestionare a activitatilor didactice.

Citeste si:
Război Israel-Hamas/Ursula von der Leyen: „Aclamarea teroriștilor...
Război Israel-Hamas/Ursula...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.