Conform unui studiu al Comisiei Europene, elevii romani si bulgari inregistreaza cele mai slabe performante din Europa la matematica.

Un raport al Comisiei Europene publicat miercuri arata ca elevii din Romania, Bulgaria si Turcia inregistreaza performante mai slabe la matematica decat majoritatea tarilor de pe continentul european, relateaza agentia Novinite.

In anul 2009, media scorurilor la matematica pentru 27 de tari europene a fost 493,9. Finlanda a inregistrat cel mai mare punctaj (540,1), urmata de Belgia (536,7) si Lichtenstein (536), conform cercetarilor facute de Programul International al Evaluarii Studentilor.

Coeficientele de performanta la matematica pentru Bulgaria, Romania si Turcia au avut valori mai mici cu 50 – 70 de puncte fata de media Europeana.

Cu toate acestea, elevii europeni nu reusesc sa intreaca pe colegii lor asiatici daca e vorba de matematica. China - Shanghai (600), Singapore (562) si China - Hong Kong (555) au intrecut prin punctajele lor toate tarile europene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.