Reprezentantii Muzeului National Peles declara ca nu au fost si nici nu vor fi organizate nunti la castel, precizarea survenind afirmatiilor lui Gheorghe Fodoreanu, presedintele Agentiei Invitation Romania Travel, care a spus ca britanicii sunt interesati de astfel de evenimente.

"Muzeul National Peles precizeaza ca nu a organizat si nu va organiza vreodata nunti sau alte evenimente de acest gen la castelul Peles (sau castelul Pelisor) care vin in contradictie cu functia sa de baza - conservarea spatiului istoric si al patrimoniului national din incinta sa, in concordanta cu politica Ministerului Culturii si Patrimoniului National", se arata intr-un comunicat al reprezentantilor muzeului remis MEDIAFAX.

Anterior, Gheorghe Fodoreanu, presedintele Agentiei Invitation Romania Travel, declarase ca turistii englezi cauta in Romania circuite culturale, rurale si sejururi in Delta, dar au inceput sa ceara si organizarea de nunti si team building-uri la castelele Peles si Bran.

Fosta resedinta de vara a regelui Carol I si a reginei Elisabeta, Pelesul a fost organizat ca muzeu in anul 1953. A fost deschis pentru public pana in anul 1975, cand a fost inclus intr-un program de restaurare, timp de 15 ani, iar din 1990 a fost redeschis ca muzeu.

Conform Memorandumului de intelegere semnat intre reprezentantii Casei Regale a Romaniei si cei ai Ministerului Culturii, la 1 martie 2007, imobilele Peles si Pelisor au fost retrocedate Familiei Regale romane, iar patrimoniul mobil face parte din patrimoniul national si nu a facut obiectul retrocedarii. Familia Regala a inchiriat statului cele doua imobile care functioneaza ca muzee, administrate de Ministerul Culturii si Patrimoniului National, pana la 19 mai 2013.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.