Examinatorii care participa la testarea pentru obtinerea permisului auto vor fi examinati anual printr-o proba scrisa si una practica, iar daca vor fi declarati "respinsi" de doua ori consecutiv vor trebui sa absolve din nou cursurile pentru atestatul de examinator, potrivit unui ordin al MAI.

"Fiecare examinator este evaluat anual privind modul de indeplinire a atributiilor de serviciu. Evaluarea anuala se efectuaeaza la locul de munca al examinatorului, de ofiteri specialisti ai DRPCIV anume desemnati de catre directorul acestei institutii. Directorul DRPCIV poate imputernici si pe seful serviciului public comunitar regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor pentru efectuarea evaluarii anuale", se arata in proiectul de ordin al Ministerului Administratiei si Internelor (MAI) privind formarea, evaluarea, examinarea, atestarea si controlul examinatorilor care perticipa la desfasurarea examenelor practice pentru obtinerea permisului de conducere.

La evaluarea anuala examinatorii vor sustine un test scris si o proba practica pentru verificarea competentelor pe care trebuie sa le aiba acestia.

Rezultatele evaluarii anuale si atestatele examinatorilor declarati "respins" vor fi inaintate Serviciului regim permise si examinari din DRPCIV in termen de cinci zile de la testare, se mai arata in proiectul de act normativ, potrivit MEDIAFAX.

Examinatorii au dreptul la o reevaluare, dupa 30 de zile calendaristice, insa daca vor fi respinsi si de aceasta data, vor fi nevoiti sa sustina examenul pentru un nou atestat.

Totodata, potrivit proiectului, examinatorii trebuie sa se supuna unui proces de formare continua minima. Astfel, ei se vor pregati cate patru zile la fiecare doi ani, pentru a-si mentine si actualiza cunostintele si aptitudinile necesare in vederea efectuarii examinarii.

Procesul de formare continua minima presupune si ca, o data la cinci ani, pentru minimum cinci zile, examinatorii sa conduca pentru a-si mentine si dezvolta aptitudinile de conducere a vehiculului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.