Noul Cod Civil al Romaniei a intrat in vigoare de sambata.

1 octombrie 2011 marcheaza intrarea in vigoare a noului Cod Civil care opteaza pentru o conceptie monista de reglementare a raporturilor de drept privat, se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului Justitiei.

Noul Cod Civil inlocuieste vechiul Cod din 1864, adoptat in timpul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, care avea ca principala sursa de inspiratie codul francez din 1804.

Noul Cod Civil va conduce, incepand de astazi, la eficientizarea legislatiei romanesti si implicit la modernizarea societatii, fiind un catalizator de incredere si de dezvoltare a relatiilor sociale la nivel european.

Noul Cod Civil “este o lege a libertatii. Institutiile reformate sau cele noi au la baza principiul fundamental al libertatii de vointa. Este un Cod al libertatii, pentru ca implinește in sfera dreptului ideea superioara a libertatii. Libertatea de a contracta, libertatea de a testa, libertatea de a intreprinde, de a dobandi sau a ceda, libertatea de a așeza familia pe o baza convenabila ambilor soti”, a declarat ministrul Justitiei, Catalin Predoiu.

Predoiu a aratat ca acesta este "gandit pentru o societate care se tine departe de tribunal, preocupata mai mult de creatie si cooperare, decat de disputa si confruntare".

Citeste si: Noul Cod Civil: Cum se aplica contractul prenuptial?

Intra in vigoare noul Cod Civil al Romaniei: Ce aduce nou?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.