Scriitorul clujean Dan Brudascu sustine ca exista indicii potrivit carora poetul a fost otravit din ordinul fostului rege Carol al II-lea.

"Ca om care in ultimii 30 de ani am scris foarte mult despre Octavian Goga si am informatii despre moartea suspecta a acestuia, sugerez autoritatilor sa procedeze la clarificarea situatiei si sa deshumeze trupul lui Goga", a declarat scriitorul clujean Dan Brudascu, relateaza MEDIAFAX.

  • Octavian Goga, dusmanul regelui Carol al II-lea

Potrivit acestuia, Octavian Goga, fost prim-ministru al Romaniei in perioada interbelica, ar fi fost otravit "cu o otrava cu efect intarziat" in data de 5 mai 1938, in timp ce bea o bere la Hotel New York din Cluj-Napoca.

"Octavian Goga era singur, fara sotia sa, Veturia, si a plecat de la Cluj la Ciucea, unde a murit peste doua zile, in 7 mai 1938. Oficial, ar fi decedat in urma unui atac cerebral la varsta de 57 de ani", explica scriitorul. Acesta a precizat faptul ca Goga intentiona sa infiinteze o miscare de dreapta foarte puternica in Romania, devenind astfel dusmanul regelui Carol al II-lea.

Octavian Goga s-a nascut la 1 aprilie 188, la Rasinari, judetul Sibiu, si a murit la varsta de 57 de ani. Acesta a avut o activitate publicistica si literara prolifica, fiind, de asemenea, politician. In perioada 28 decembrie 1937 - 11 februarie 1938, Octavian Goga a fost prim-ministru al Romaniei.

Trupul poetului Octavian Goga se afla in mausoleul de la Ciucea, judetul Cluj.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.