Numarul locurilor de munca vacante din trimestrul al doilea a fost de 27.700, in crestere cu 3.400 comparativ cu aprilie-iunie 2010. Cele mai multe provin din industria prelucratoare, iar cele mai putine din industria extractiva.

Aproape o treime (9.000 posturi) din numarul total al locurilor de munca vacante s-a concentrat in industria prelucratoare, peste 11% in sanatate si asistenta sociala (3.100 posturi) si aproape 11% in administratia publica (3.000 posturi).

Angajatorii au prezentat cea mai redusa cerere de forta de munca in activitatile din industria extractiva si productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat, 20 de posturi si respectiv 80 posturi, potrivit unui comunicat al INS.

Fata de primul trimestru, cele mai relevante cresteri ale numarului locurilor de munca vacante s-au produs in activitatile de comert cu ridicata si cu amanuntul (+700 locuri vacante) si in cele de informatii si comunicatii (+300 locuri vacante).

  • Cele mai mari rate ale locurilor de munca vacante s-au inregistrat in activitatile de administratie publica (1,14%), informatii si comunicatii (1,12%), respectiv sanatate si asistenta sociala (1,07%). La polul opus, cu cele mai mici valori ale ratei locurilor de munca vacante s-au regasit activitatile din industria extractiva (0,03%), respectiv productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (0,11%).
  • In privinta numarului locurilor de munca vacante, cea mai mare cerere de forta de munca salariata s-a regasit pentru ocupatiile de specialisti in diverse domenii de activitate - grupa majora 2 (6.100 locuri vacante), respectiv de operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente - grupa majora 8 (4.700 locuri vacante).

Cea mai redusa disponibilitate a locurilor de munca vacante
a fost pentru lucratorii calificati in agricultura, silvicultura si pescuit - grupa majora 6 (0,31% rata locurilor de munca vacante, respectiv 10 posturi).

Citeste si: Noi locuri de munca in tara: Vezi ce meserii se cauta


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.