Doar 18% dintre elevii de clasa a XII-a care au participat la proba orala de la limba si literatura romana au obtinut calificativul "experimentat", fata de 61%, in sesiunea de bacalaureat din vara, potrivit Ministerului Educatiei.

La proba A de evaluare a competentelor de comunicare in limba romana, dintre elevii care au sustinut proba de competenta in limba romana, 3774 de candidati (31,69%) au obtinut nivelul de competenta mediu, 4119 de candidati (34,59%) nivelul avansat, in timp ce 2160 de candidati (18,14%) au obtinut nivelul de competenta experimentat, potrivit Ministerului Educatiei.

La proba B de evaluare a competentelor de comunicare in limba materna, dintre acestia, 29 de candidati (9,97%) au obtinut nivelul de competenta mediu, in timp ce 105 candidati, reprezentand 36,8%, au obtinut nivelul de competenta avansat. Nivelul de competenta experimentat a fost obtinut de 124 de elevi, adica 42,61% din totalul celor care au sustinut acesta proba.

Luni, 29 august 2011, incep probele scrise ale sesiunii de toamna a examenului de bacalaureat. Prima proba pe care candidatii o vor sustine este proba E. a), la limba si literatura romana, pentru care s-au inscris 62.348 de candidati.

Citeste si: Programul sesiunii din toamna

A castigat in instanta dreptul de a da BAC-ul

[VIDEO] Isteria diplomelor false de bacalaureat


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.