"Comerciantii" de diplome false profita de cel mai slab bacalaureat din invatamantul romanesc. Afla cu cat se vinde o astfel de diploma.

Multi tineri dintre cei care nu au promovat examenul de bacalauret din acest an apeleaza la diplomele false pentru a-si asigura un loc la facultate. Cererile acestora pe internet s-au inmultit in ultima perioada de timp, iar raspunsurile nu au intarziat sa apara. [BACALAUREAT 2011: Cea mai slaba promovabilitate din ultimii 20 de ani].


Un falsificator filmat cu camera ascunsa de o echipa PROtv spune ca pretul unei diplome depaseste 1.000 de euro: "Eu fac chestiile de genul acesta de trei ani si jumatate. Hartia este procurata de la Imprimeria Nationala unde se tiparesc aceste diplome. Este identica, unu la unu, nu o sa-i gasesti absolut nicio diferenta fata de una originala".

De cealalta parte, Imprimeria Nationala precizeaza ca "nu a tiparit niciodata diplomele de bacalaureat emise de unitatile de invatamant", in timp ce oficialii ministerului Educatiei spun ca o diploma fabricata este usor de dat in vileag.

Potrivit Codului Penal, atat cei care vand astfel de acte, cat si cei care le folosesc, risca intre 3 luni si 3 ani de inchisoare.

Citeste si: The Economist: Coruptia din scolile din Romania nu este luata in serios


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.