Un elev din Hunedoara eliminat de la bacalaureat a castigat in instanta dreptul de a sustine examenul.

In timpul probei scrise de matematica a sesiunii din vara a bacalaureatului, Tudor Tatar, fost elev al Colegiului National "Iancu de Hunedoara" din municipiul Hunedoara, a fost prins de supraveghetori avand asupra sa telefonul mobil, relateaza MEDIAFAX.

Desi nu l-a folosit, metodologia prevede eliminarea din sala a candidatului care nu mai are voie sa sustina examenul. Tanarul a considerat ca a fost neindreptatit si a atacat la Tribunalul Hunedoara, in contencios administrativ, actul care il impiedica sa sustina din nou examenul de bacalaureat in luna august.

Cererea a fost solutionata in data de 14 iunie. Magistratii au dat castig de cauza elevului, dar reprezentantii ISJ Hunedoara au atacat sentinta prin recurs. Dosarul a ajuns astfel la Curtea de Apel Alba Iulia, care a respins actiunea ISJ.

Astfel, deciziile instantelor de judecata ii permit tanarului sa sustina examenul in cea de-a doua sesiune. In septembrie insa se va judeca procesul privind anularea actului administrativ. Daca ISJ are castig de cauza, examenul elevului va fi anulat, chiar daca va obtine note de trecere.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.