Fostul ministru al Sanatatii Cseke Attila a declarat ca mandatul pe care l-a avut la conducerea Ministerului Sanatatii s-a dovedit mai greu decat prevedea inainte de preluarea functiei, dar are convingerea ca majoritatea deciziilor pe care le-a luat se vor dovedi, in timp, corecte.

"Am avut un mandat de 20 de luni care s-a dovedit mult mai greu decat ma asteptasem inainte de preluarea functiei", a declarat, intr-o conferinta de presa desfasurata la Oradea, Cseke Attila, citat de MEDIAFAX.

El a anuntat, totodata, ca isi va relua indatoririle de senator ales in Colegiul uninominal 1 din circumscriptia electorala 5 Bihor.

Cseke a trecut in revista cele mai importante decizii pe care le-a luat in calitate de ministru si si-a exprimat convingerea ca, desi unele au fost criticate la momentul anuntarii lor, in timp se vor dovedi corecte.

"Unele din deciziile pe care le-am luat au fost foarte criticate, altele mai putin, dar am convingerea ca multe se vor dovedi corecte in timp", a spus fostul ministru.

  • Cseke e totusi “satisfacut” de programele derulate

Dintre cele mai importante masuri pe care le-a luat in mandatul sau, Cseke a enumerat descentralizarea sistemului sanitar prin trecerea unor spitale in responsabilitatea consiliilor locale si a consiliilor judetene, reorganizarea si clasificarea spitalelor, reglementarea finantarii centrelor de permanenta - masura despre care a afirmat ca "desi a fost foarte criticata, in ultimul timp este tot mai apreciata de primari" - si incheierea unui contract de achizitie a maximum 1.500 de autospeciale pentru serviciile judetene de ambulanta si pentru serviciile judetene de reanimare si descarcerare, in legatura cu care a spus ca anul acesta au fost deja achizitionate 230 de autospeciale si un elicopter.

De asemenea, Cseke a declarat ca are "satisfactia" de a fi implementat doua noi programe derulate prin Ministerul Sanatatii, si anume cel pentru tratamentele minim invazive ale infarctului miocardic si cel pentru fertilizarea in vitro, program prin care in acest an au fost finantate procedurile de fertilizare pentru 129 de cupluri.

In legatura cu primul program mentionat, fostul ministru a aratat ca "in 11 luni, in cadrul acestui program, au fost tratati 3.547 de pacienti, fapt care deja a determinat, intr-un timp asa scurt, scaderea mortalitatii spitalicesti generate de infarctul miocardic acut de la 13 la 5,5 procente".

Cseke a afirmat ca, in opinia sa, masurile de reforma in domeniul sanitar trebuie continuate si ca are incredere ca succesorul sau va face acest lucru.

"Sunt de parere ca reforma in sanatate trebuie sa continue, mai ales in ce priveste descentralizarea, si stiu ca domnul Ritli Ladislau va duce mai departe acest lucru", a conchis Cseke Attila.

Citeste si:
Cazinoul din Constanța a fost descoperit parţial. Cât vor mai dura...
Cazinoul din Constanța a fost...

Citeste si: Sanatatea lui Cseke Attila: Era tragediilor din Romania


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.