Exista mai multi factori care pot determina distrugerea unei casnicii, in afara de a te culca cu doica copiilor. Lucruri care par minore se pot aduna de-a lungul anilor, transmite Mediafax. Iata sapte dintre greselile care in timp pot duce la distrugerea unei casnicii perfecte, precum si modul in care le puteti rezolva.

1. Presupusul

Majoritatea cuplurilor care supravietuiesc vreme indelungata vorbesc intr-un limbaj "stenodactilografic", care te face sa presupui ca stii ce vrea sa spuna partenerul tau. Fraze ca "mereu spui asta" sau "nu faci niciodata ceea ce-ti cer" pot aparea inainte ca partenerul sa fi terminat ce avea de spus.
Solutia: Nu va mai intrerupeti unul pe celalalt. Acordati-va timpul necesar pentru a termina ce aveati de zis. Aveti grija amandoi la modul in care va exprimati. Nu recurgeti la aceleasi fraze obosite daca stiti ca nu isi au rostul in conversatie.

2. Subaprecierea

Sa iti critici partenerul in fata prietenilor sau si mai rau, in fata copiilor este un obicei pe care il poti deprinde foarte usor. De-a lungul anilor, resentimentele cresc, in loc sa rezolvi problema, este mult mai usor sa iti atragi aliati prin criticarea reciproca in public.
Solutia: Care este motivul care te face sa suferi in tacere? Cand vei ajunge la radacina acestui lucru, singura solutie pe care o ai este sa confrunti adevarata problema care a aparut intre voi, fie ca este vorba despre sex, copii, bani, munca sau lipsa sentimentului de dragoste. Aceasta problema trebuie rezolvata.

3. Egoismul

Nu este un asa mare pacat, dar arata faptul ca nu tii la partenerul tau asa cum ar trebui. Daca faci in mod persistent acele lucruri marunte care il irita, in ciuda faptului ca el iti cere sa nu le mai faci, duce la cicaleala.
Solutia: Daca pur si simplu uiti anumite lucruri, scrie-le pe un biletel. Dar daca egoismul tau vine de la gandul "De ce ar trebui sa fac asta pentru el? El nu face nimic pentru mine!", atunci e clar ca aveti o problema si trebuie sa stabiliti ce e important pentru voi si ce vreti de la aceasta relatie.

4. Mandria

Daca esti prea mandru sa recunosti ca ai gresit sau sa iti ceri iertare, nu inseamna ca esti un om cu principii, ci unul incapatanat. Pana cand nu veti reusi amandoi sa va cereti scuze atunci cand gresiti, nu veti fi niciodata atat de fericiti pe cat puteti fi.
Solutia: intrebati-va care e cel mai rau lucru care se poate intampla daca admiteti ca ati gresit sau ca sunteti speriati. Daca spui ca iti pare rau nu inseamna ca esti slab, ci uman. Nimeni nu iti poate ghici gandurile, asa ca vorbeste cu partenerul pentru ca acesta sa aiba sansa sa faca lucrurile bine sau sa te ajute.

5. Lenea

Este un semn grav ca nu mai vreti sa realizati ceva impreuna. Lenea duce la a nu mai incerca lucruri noi si poate inseamna ca ati ajuns sa nu mai tineti unul la celalalt.
Solutia: Lenea se infiltreaza in relatia voastra fara sa va dati seama. in loc sa alegeti mereu calea cea mai usoara, adica niste haine ponosite de casa si nici un fel de machiaj, recapatati controlul situatiei. Stati de vorba, mai iesiti din cand in cand sau poate chiar aranjati masa frumos intr-o seara pentru cina.

6. Controlul excesiv

Acesta ar putea fi cel mai grav pacat dintre toate. Daca incerci sa-ti controlezi partenerul prin santaj emotional sau prin amenintari, ai intrat pe un drum periculos. Daca incerci sa-i dictezi ce prieteni sa-si aleaga si cum sa isi petreaca timpul liber, vei obtine, probabil, intreaga lui atentie pentru o perioada, dar nici un adult nu va suporta aceasta situatie mult timp.
Solutia: Daca nu cumva unul dintre voi este clar egoist sau rautacios, adica petrece mult timp in cluburi, fara partener sau are o aventura extraconjugala, trebuie sa stiti urmatorul lucru: cu cat libertatea e mai mare, cu atat veti fi mai apreciat si mai iubit de partener. Daca va comportati precum gardianul partenerului vostru, veti fi vazuti ca aceia care ii restrictioneaza libertatea.

7. A considera ca partenerul iti apartine

Acesta este pacatul de care toti ne facem vinovati intr-un moment sau altul. Cu totii consideram ca partenerul ne apartine cateodata, dar, daca nu spui multumesc pentru un act de bunatate, inseamna ca esti egoist.
Solutia: intreaba-te cum ai vrea tu sa ti se multumeasca pentru un gest pe care il faci pentru partener si asigura-te ca faci acelasi lucru. Cuvintele de apreciere sunt combustibilul care face sa functioneze cum trebuie motorul unei casnicii reusite.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.