Sectia de terapie nou nascuti de la Maternitatea Giulesti, unde a avut loc tragedia din 2010, a fost refacuta din temelii, la fel ca intregul etaj doi, astfel incat acolo nu s-ar mai putea produce o nenorocire similara celei de anul trecut, a afirmat purtatorul de cuvant al unitatii, Doru Pana.

  • Renovari peste renovari

"Sectia a fost renovata din temelii. Au fost schimbate instalatia electrica, instalatia de gaze medicale, instalatia de aer conditionat. Toate echipamentele din aceasta sectie sunt complet noi la standarde occidentale", a precizat medicul. El a mai adaugat ca intregul etaj doi care cuprinde sectia de lauzie, nou nascuti, terapie intensiva, post terapie intensiva au fost total renovate de catre Primaria Municipiului Bucuresti inca din toamna anului 2010", a spus medicul Pana, transmite MEDIAFAX.

Potrivit acestuia, o tragedie similara celei din 16 august 2010 este exclusa la Giulesti, sectia a fost renovata din temelii. "Pana acum, in 2011, in aceasta sectie au fost internati peste 400 de nou nascuti", a mai spus medicul Pana.

Acesta a renunoscut faptul ca, dupa tragedia din 2010, numarul nasterilor a scazut. Astfel, daca in 2009 au fost peste 4.000 de nasteri, in 2010 au fost aproximativ 3.000, cu mentiunea ca aceasta sectie a fost inchisa pentru renovare. "In 2011, pana in 15 august, au fost peste 2.000 de nasteri in spital. Spitalul este in continuare in renovare in acest moment, lucrarile vizand sectia de fertilizare in vitro", a mai precizat medicul. [Care a fost cauza tragediei de la Giulesti?]

  • Asistenta Carstea si-a reluat activitatea

Intrebat daca asistenta Florentina Carstea - cea care a fost de serviciul in ziua in care a luat foc sectia pentru prematuri - si-a reluat activitatea in sectia de terapie intensiva, doctorul Doru Pana a spus ca da, aceasta fiind decizia procurorilor. "Este una din cele mai bune asistente de la neonatologie, a avut ceva dificultati de integrare. Sigur ca a fost un moment dificil pentru ea sa-si reia activitatea in aceasta sectie, dar cu ajutorul colectivului care este foarte bun, Florentina Carstea desfasoara o activitate normala", a mai adaugat Pana.

De asemenea, el a precizat ca in sectia de neonatologie exista numar suficient de asistente in schimb in alte sectii exista un deficit. Pana a mai precizat ca daca "Doamne fereste in spital s-ar produce un incendiu, in 30 secunde s-ar declansa instalatii de fum si ar fi alertata echipa operativa". [Maternitatea Giulesti se redeschide astazi]

Citeste si:
Noi cazuri de bebelusi infectati cu stafilococ auriu, la...
Noi cazuri de bebelusi...

In urma incendiului din 16 august anul trecut, in care sase bebelusi prematuri au decedat, procurorii Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie i-au trimis in judecata, in decembrie 2010, pe asistenta Florentina Daniela Carstea si Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie "Panait Sarbu", pentru ucidere din culpa si vatamare corporala grava din culpa, precum si pe managerul unitatii Bogdan Marinescu, seful serviciului tehnic Vasile Dima, medicul Adrian Ioan Toma si pe electricianul Gigel Oprea, acuzati de neglijenta in serviciu cu consecinte deosebit de grave.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.