Sectia de Terapie Intensiva a Maternitatii Giulesti, unde au ars 16 beblusi, va fi redeschisa astazi, a anuntat Sorin Oprescu.

Primarul general Sorin Oprescu a facut anuntul duminica, dupa ce a vizitat Maternitatea Giulesti. Potrivit acestuia, lucrarile de renovare au fost terminate, astfel ca unitatea sanitara va fi redeschisa. "Ne-am incadrat in timpul promis. De maine toate lucrurile intra in normal. S-au terminat reparatiile la corpul unde s-a intamplat tragedia", a declarat Sorin Oprescu.

Potrivit acestuia, au fost montate detectoare de fum si camere de supraveghere doar la Sectia terapie intensiva prematuri, care a fost renovata. In restul saloanelor nu a fost nevoie, intrucat sunt supravegheate aproape tot timpul prin prezenta bolnavilor, sustine primarul, potrivit MEDIAFAX.

  • Detectoare de fum si mai multe asistente

Intre timp, vor incepe lucrarile de montare de detectoare de fum si a aparatelor de supraveghere video si in cele 15 spitale ale municipalitatii. La Spitalul Foisor a inceput deja montarea acestor instalatii, iar la Spitalul "Malaxa" se incearca punerea in functiune statia existenta si detectoarele de fum, a preCizat edilul capitalei.'

Potrivit actualei directoare a spitalului, doctorul Victoria Nicolau, a fost suplimentat sii numarul de posturi. "Vor fi cate doua asistente pe tura", a declarat aceasta
.

In curand, va incepe si etapa de restructurare, astfel ca unele sectii vor fi mutate din unele spitale in cladiri corespunzatoare care au potential de dezvoltare si amenajare, a adaugat Oprescu. Primarul general a dat exemplu sectia de dermatologie de la Spitalul "Serban Voda", unde cladirea este foarte veche, iar tavanele au inceput sa cada.

Potrivit lui Oprescu, alte sectii au fost retrocedate de ani de zile, in prezent aparand conditii noi pentru mutare, dar costul chiriei este prea mare. "Nu putem face fata, ma refer la conditiile de chirie, si atunci vom gasi un spatiu corespunzator in spitalele nou dezvoltate, cum este de exemplu «Malaxa» care s-a tranformat in cativa ani de zile intr-un spital civilizat european", a adaugat Oprescu.

  • Maternitatea Giulesti a fost inchisa in urma incendiului care a izbucnit in 16 august, la Sectia de terapie intensiva prematuri

Cat despre dotarea sectiei de Terapie Intensiva din cadrul Maternitatii Giulesti, fostul director al maternitatii Bogdan Marinescu a precizat ca dispun de o masa radianta cu sase incubatoare care urmeaza sa fie completata: "Sectia de Terapie Intensiva are opt posturi si alaturi, dupa ce am discutat cu domnul primar general, se vor monta inca sase posturi de terapie intensiva pentru copiii care nu mai au nevoie de incubatie si impreuna cu copiii prematuri", a precizat doctorul, potrivit Realitatea.
Citeste si:
Mai mult decât modă, un stil de viață. Lefties se lansează oficial...
Mai mult decât modă, un stil...

Afla totul despre acest caz in DOSARUL 9AM


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.