Incendiul din 16 august de la Sectia de Anestezie-Terapie Intensiva pentru nou-nascuti din Maternitatea Giulesti, soldat cu moartea a sase bebelusi, s-a produs din cauza ca stecherul care alimenta aparatul de aer conditionat s-a supraincalzit, conform raportului de expertiza tehnica.

Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ), care instrumenteaza dosarul penal deschis in urma tragediei, anunta, marti, ca procurorii au primit raportul de expertiza tehnica intocmit de expertii Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Miniera si Protectie Antiexploziva, relateaza MEDIAFAX.

"Concluziile acestuia sunt in sensul ca incendiul izbucnit in Sectia de Anestezie-Terapie Intensiva pentru nou-nascuti s-a produs ca urmare a supraincalzirii stecherului ce alimenta aparatul de aer conditionat, cauza fiind deci una de natura electrica", se arata intr-un comunicat al PICCJ.

Procurorii anunta, cu aceeasi ocazie, ca asteapta ca la dosar sa fie depus raportul final de cercetare, intocmit de Inspectoratul Teritorial de Munca al Municipiului Bucuresti, precum si raportul de necropsie al celor sase nou-nascuti morti in incendiu si cel de examinare al nou-nascutilor care au supravietuit, ambele urmand sa fie realizate de legistii Institutul National de Medicina Legala (INML) "Mina Minovici".

Sase bebelusi au murit si cinci au fost raniti grav in urma incendiului. Cei cinci bebelusi raniti, intre care doua perechi de gemeni, au fost internati din 16 august la Spitalul "Grigore Alexandrescu". Intre timp, gemenii au fost externati, un singur bebelus ramanand inca in spital, sub supraveghere medicala.

In dosarul deschis in urma evenimentului. procurorii Parchetului instantei supreme au inceput urmarirea penala fata de asistenta Florentina Cirstea, care era responsabila cu supravegherea bebelusilor in dupa-amiaza zilei de 16 august, precum si fata de seful Serviciului tehnic de la Maternitatea Giulesti, Vasile Dima, si Adrian Ioan Toma, seful Sectiei Neonatologie de la Maternitatea Giulesti, acuzat de neglijenta in serviciu, care a avut consecinte deosebit de grave.

Florentina Cirstea a fost arestata in 24 august.

Citeste si:
Motivul pentru care Enel scoate România din priză
Motivul pentru care Enel...


Mai multe detalii despre Tragedia de la Giulesti cititi in
Dosarul 9AM.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.