Universitatea din Bucuresti, Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala (SAS), organizeaza in perioada 24 - 31 iulie 2011, in Bucuresti, cea de-a treia editie a Scolii de Vara 'Grupuri de Risc si Servicii Sociale de Suport'. Proiectul are ca scop educarea si formarea specialistilor care vor lucra cu grupurile marginalizate, in vederea integrarii acestora in societate.
In cadrul scolii de Vara participantii vor studia problematica discriminarii si modele de lucru bazate pe evidente stiintifice, atat la nivel teoretic, dar mai ales prin actiuni de teren care vizeaza interactiune directa cu grupurile vulnerabile.

Initiativa este unica in Romania, iar scoala de vara se adreseaza studentilor si masteranzilor din universitatile de stat si private din intreaga tara.


“Reusita editiilor anterioare ale Scolii de Vara ne-a determinat sa continuam proiectul si anul acesta. Prin acest proiect avem in vedere educarea si schimbarea atitudinii participantilor cu privire la persoanele discriminate, dar si formarea de specialisti care sa lucreze in viitor cu acestia”
, a declarat Prof. Dr. Marian Preda, Decanul Facultatii.
  • Teme studiate in cadrul scolii de vara

Scoala de Vara este structurata pe sesiuni teoretice, studii de caz, module de training axate pe tematici cum ar fi: consumul de droguri, sexul comercial si riscurile asociate acestor comportamente, consiliere pre si post test HIV, programe de tip ambulanta sociala si de tratament substitutiv . In plus, vor fi studiate politicile din domeniul prevenirii si combaterii consumului si traficului de droguri, legislatia cu privire la drepturilor omului, discriminarea si politicile anti-discriminare in Romania. Scoala de vara va fi completata de vizite in teren, unde participantii vor avea posibilitatea sa se intalneasca cu persoane din grupuri vulnerabile si marginalizate.

Implicarea activa a Universitatii din Bucuresti, Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala, in activitati de promovare a incluziunii sociale a fost marcata anul acesta prin obtinerea unei distinctii internationale in cadrul Premiului Fundatiei ERSTE pentru Integrare Sociala 2011.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.