Guvernul Boc vrea sa retraga drepturile financiare ale revolutionarilor din '89, ceea ce i-a determinat pe acestia sa iasa in strada.

Reprezentantii mai multor organizatii de revolutionari au venit, luni, la sediul Guvernului pentru a-i cere premierului Emil Boc lamuriri privind ultimele sale declaratii referitoare la drepturile materiale ale persoanelor care au luptat la Revolutie si a-i cere sa nu li se retraga aceste alocatii.

Ei au fost primiti de catre conducerea Secretariatului de Stat pentru Problemele Revolutionarilor, pentru o discutie pe acesta tema.

'Premierul Boc sper ca a fost dezinformat, sper sa se tina de cuvant si sa se aplece la dialog. Sper totusi maine ca PSD sa reactioneze asa cum trebuie, pentru ca sunt foarte multi revolutionari chiar la varful PSD-ului si nu ma refer aici la Iliescu, ci la unii senatori si deputati. Si nu cred ca sunt foarte fericiti de declaratia presedintelui lor. Sper ca domnul Crin Antonescu, in calitate de lider al USL, sa reactioneze pentru ca, de asemenea, are foarte multi revolutionari in PNL. Sper ca UDMR-ul sa reactioneze, pentru ca avem multi colegi revolutionari maghiari. Si ma bucur ca deocamdata, in toata aceasta ecuatie, nu a aparut inca o personalitate - presedintele Traian Basescu. Este singurul care in acest moment nu a avut nicio reactie. Vom vedea ce va face, ce va dispune', a declarat presedintele Asociatiei 21 Decembrie, Teodor Maries.

  • Sa nu uite Boc cum a ajuns in functie!

Revolutionarii au precizat ca vor lupta prin proteste stradale impotriva intentiilor declarate de majoritatea politicienilor de modificare a Legii Recunostintei, in sensul acordarii subventiilor doar pentru urmasii celor decedati sau raniti in Revolutia din 1989.

Ei au sustinut ca premierul Emil Boc ar trebui 'sa nu uite' ca a ajuns in functia pe care o are in prezent datorita miscarii revolutionare din Decembrie 1989.

'Nu mi-as dori si nu le (politicienilor - n.r.) doresc revolutionari cu miile in Piata Victoriei. Nu suntem sindicate, nu suntem niste profesori, nici ingineri, nici muncitori, nici militari, noi suntem cei care am iesit, in Decembrie 1989, impotriva unui sistem. Avem curajul inca, si daca nu vom fi mii, cu certitudine cateva sute tot vom fi in Piata Victoriei si nu cred ca vreodata, atunci cand revolutionari au facut miting, le-a stat in fata vreo forta', a completat Maries.

Revolutionarii au anuntat ca vor continua protestele si in zilele ce urmeaza.

  • Declaratia de razboi

Premierul a declarat, vineri, ca drepturile materiale destinate revolutionarilor trebuie repartizate in functie de resursele bugetare disponibile si acordate cu prioritate urmasilor persoanelor decedate sau familiilor cu raniti in urma Revolutiei, transmite MEDIAFAX.
Citeste si:
Metroul de la Cluj. Astăzi se semnează contractul pentru proiectare...
Metroul de la Cluj. Astăzi se...

Anterior, el a afirmat, la postul B1 TV, ca plata stipendiilor destinate revolutionarilor, care necesita milioane de euro anual de la buget, se mai justifica doar pentru urmasii persoanelor decedate sau grav ranite in Revolutia din 1989, iar problema trebuie discutata chiar daca tema este una sensibila.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.