Social 12 Iulie 2011 09:01
Unu din trei oameni se simte coplesit de ultimele descoperiri tehnologice. Mai exact, de prea multa informatie, arata un studiu realizat de Universitatea Cambridge din Marea Britanie.

Studiul, care a durat 8 luni si a examinat 1, 269 de persoane din tari diferite, cu varste si backgrounduri diferite si arata ca utilizatorii considera noile tehnologii, printre care smartphone-urile si retelele de socializare, drept inventii pozitive.

In general, utilizatorii tineri s-au aratat entuziasmati de comunicarea digitala, dar au afirmat ca ar prefera interactiunea directa cu cei de aceeasi varsta. In cealalta tabara, cei care se simt coplesiti de prea multa tehnologie s-au aratat nemultumiti si de alte aspecte ale vietii lor, iar cei impacati cu tehnologia s-au considerat oameni in general fericiti.

Rezultatele arata ca aproape 42% dintre cei intervievati au spus ca incearca in mod constient sa mai reduca modul in care folosesc tehnologia, in timp ce 42% dintre adultii si copiii chestionati au afirmat ca incearca sa reduca si timpul petrecut pe site-urile de socializare.

Mai mult de o treime din parinti au afirmat ca tehnologia le-a intrerupt viata de familie. Utilizatorii cred ca este nevoie de reguli mai ferme pentru ca adultii sa stie in permanenta ce fac copiii lor pe internet. 58% dintre familii considera insa tehnologia drept un lucru bun.

  • La ce e buna tehnologia?
Potrivit Searchofficespace.com, profesorul John Clarkson, director al Centrului de Inginerie a Designului a declarat ca “Tehnologia comunicatiilor schimba modul in care spcietatea interactioneaza, iar acum, cu aceasta explozie a deviceurilor personale, amploarea wifi si cresterea vitezei internetului, este cel mai bun moment sa ne adaptam schimbarii".

Exista foarte multe discutii despre cum ne afecteaza tehnologia, dar si in ce parametrii ne afecteaza (bine sau rau, mult sau deloc). Insa, studiul a vrut sa arate ca tehnologia este vazuta de multi ca un instrument pozitiv, insa exista oameni care nu o folosesc asa cum ar trebui. Nu este neaparat vorba despre cat de mult o folosesc, ci cum o folosesc.

Ca sa afli de ce parte a baricadei te afli, citeste articolul 9AM :Petrece mai mult timp cu laptopul decat cu tine? Esti o cyber vaduva!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.