Sarongul este acea esarfa lunga, moale si matasoasa, in culori minunate pe care femeile din intreaga lume o poarta mai ales la plaja. Moda sarongului vine din zone ale lumii exotice si romantice.

Multi oameni folosesc acest obiect vestimentar ca parte esentiala a existentei lor. Locuitorii din Tahiti si Hawaii denumesc aceasta esarfa ”Pareo”, in Asia de sud-est - Indonezia, Tailanda, Malaezia si Filipine - aceasta se numeste “Surong”. In India, un obiect vestimentar asemanator este denumit “Sari”, in timp ce in Africa i se spune “Kanga”. In Grecia si Roma antica i se spunea “Toga”.

In Indonesia, pe insula Java, sarongurile cu anumite lucraturi foarte deosebite erau strict rezervate familiei regale si se aflau in proprietatea reginelor, regilor, nobililor si aristocratilor. Cei care ar fi indraznit sa imite aceste esarfe si sa le poarte in public erau aspru pedepsiti.

Dar astazi, datorita interactiunii dintre culturi, sarongul a devenit foarte popular in intreaga lume. Chiar si pe plajele de la noi din tara, l-ati vazut cu siguranta. Deosebirea este aceea ca aici, cel mai probabil, sarongul este produs in masa, in timp ce in regiunile sale de provenienta, sa creezi un sarong este o adevarata arta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.