Pe 30 mai 2011, contribuabilii romani sarbatoresc Ziua Libertatii Fiscale. Organizatiile romanesti ce promoveaza principiile pietei libere organizeaza cu aceasta ocazie o serie de manifestari menite sa atraga atentia romanilor asupra nivelului crescut al taxelor pe care le platesc.

  • Anul acesta, romanii au muncit pentru stat 149 de zile, fata de 147 de zile in 2010

Organizatiile vor organiza cu aceasta ocazie o serie de manifestari in cadrul carora vor prezenta publicului cat de mult costa serviciile ”gratuite” oferite de stat. Scopul acestor actiuni este informarea contribuabililor si atragerea atentiei asupra faptului ca statul asistential este, de fapt, ineficient, ingradind libertatea si limitand drastic posibilitatile de dezvoltare a indivizilor.

Potrivit datelor publicate de Eurostat, in 2010, totalitatea cheltuielilor publice s-a ridicat la 40,8% din Produsul Intern Brut al Romaniei din intreaga "avutie" creata in tara noastra in acel an. Mai exact, 40,8% din avutia produsa in 2010 nu a fost cheltuita de catre cei care au produs-o, avertizeaza si Centrului Independent de Studii in Economie si Drept (CISED).

”Ziua Libertății Fiscale ne ofera o imagine reala asupra fiscalitatii din Romania. Cred ca multi dintre noi nu isi dau seama cat de multe taxe platesc si cat de mari sunt aceste taxe. Insa daca le adunam, rezulta ca 149 de zile pe an, aproximativ cinci luni, muncim pentru stat", a declarat Claudiu Nasui, presedintele asociatiei Societatea pentru Libertate Individuala.

  • Ziua Libertatii Fiscale

Astfel, pe parcursul zilei, membrii Organizatiei SoLib vor fi prezenti in Piata Universitatii pentru a discuta cu despre semnificatia si importanta Zilei Libertatii Fiscale. Ziua Libertatii Fiscale este un eveniment ce are ca scop cresterea constientizarii locuitorilor unei tari asupra poverii fiscale pe care trebuie sa o suporte anual.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.