Anual, la nivel international sunt depistate peste 640 000 de cazuri de cancer oral, numarul fiind in crestere.

Potrivit Oral Cancer Foundation, majoritatea cazurilor sunt descoperite in ultimul stadiu de evolutie, fapt ce duce la o rata de deces extrem de mare. Mai mult, peste 45% dintre bolnavi mor la 5 ani de la diagnostic. Depistat in faza incipienta, boala are insa sanse mari de vindecare.

In premiera In Romania, DENT ESTET lanseaza Oral Cancer Screening, testul prin care in doar cateva minute si fara niciun fel de durere, leziunile canceroase pot fi detectate inca de la primul stadiu. In acest moment, Oral Cancer Screening este cea mai sigura metoda de testarepentru cancerul oral disponibila in Romania.

Testul DENT ESTET este realizat cu ajutorul Sapphire Plus Lesion Detection, cel mai performant aparat de detectare a cancerului oral disponibil in prezent in lume. Aparatul contine o camera digitala ce permite stomatologului accesul la imagini detaliate, fara riscul ca pacientul sa fie iradiat in timpul consultatiei. Pretul unui test este de 150 RON, iar repetarea procedurii este recomandata la fiecare 6 luni sau cel putin o data pe an.

  • Cauzele imbolnavirii de cancer oral

Una dintre principalele cauze care duc la aparitia cancerului oral este consumul de alcool si tutun, persoanele care fumeaza si consuma alcool prezentand un risc de a dezvolta cancer oral cu 15% mai mare. O alta cauza importanta este virusul HPV, peste 50% dintrecazurile de cancer oral fiind cauzate de aceasta afectiune.

In ceea ce priveste factorii de risc pentru cancerul oral, persoanele de peste 40 de ani prezinta un risc crescut de imbolnavire, in timp ce la barbati boala se intalneste mai des. Numarul tinerilor bolnavi de acest tip de cancer este de asemenea in crestere, ca urmare a consumului de tutun si alcool, dar si din cauza virusului HPV, transmisibil cu precadere pe cale sexuala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.