Social 17 Mai 2011 12:53
Peste 1.400 de infractiuni intrafamiliale au fost sesizate in primele trei luni ale anului, iar 27 de persoane au decedat, informeaza, cu ocazia Zilei Internationale a Familiei, doua organizatii care lanseaza un program de sustinere a femeilor victime ale violentei domestice.

Potrivit datelor inregistrate de Inspectoratul General al Politiei Romane, citate de initiatorii programului, in primele trei luni ale anului 2011 au fost denuntate in Romania peste 1.400 de infractiuni intrafamiliale savarsite cu violenta, iar 27 de persoane au fost ucise de catre un membru al familiei in aceeasi perioada, conform MEDIAFAX.

Anul trecut au fost sesizate peste 4.800 de infractiuni savarsite cu violenta in mediul familial si 99 de persoane au decedat.

De Ziua Internationala a Familiei, Avon Cosmetics Romania si Fundatia Sensiblu au lansat in parteneriat un program de sustinere a femeilor care au nevoie de certificate medico-legale, in urma agresiunilor din familie.

In cadrul proiectului vor fi decontate certificatele medico-legale pentru 80 de femei victime ale violentei domestice.

"Violenta si abuzul stau drept marturie a faptului ca partenerul abuziv resimte femeia si copilul ca o prezenta puternica pe care doar vorbele sale nu ajung sa o poata supune. Femeia si copilul sunt foarte puternici impreuna: efortul comunitatii trebuie sa fie indreptat spre cresterea constiintei si stimei de sine si spre a furniza cat mai multe elemente de sustinere (psihologice, economice, culturale, legale) prin care aceste femei sa poata iesi de sub controlul abuziv devenind autonome, spre o buna exercitare a drepturilor lor constitutionale precum dreptul la viata si la libertate", sustine George Cristian Curca, director medical la Institutul National de Medicina Legala "Mina Minovici", partener strategic in proiect.

In cadrul Campaniei Respectului pentru Femei, cele doua organizatii deruleaza de aproximativ trei ani programul de training "Violenta domestica asupra femeii - modalitati de interventie", prin care au fost formati peste 250 de specialisti din tara in lucrul cu victimele violentei domestice (femei si copii).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.