Pe langa traditionalele gratare, de 1 Mai, romanii pot alege intre concerte, festivaluri, spectacole stradale si targuri de produse traditionale. Iata cateva recomandari pentru acest weekend.

  • Concerte, festivaluri, expozitii, piese de teatru...

Partea leului in ceea ce priveste petrecerile organizate de 1 Mai revine, ca in fiecare an, localitatii Vama Veche
. [ VIDEO: "1 Mai Mare: in Vama Veche].
La malul marii, petrecerea de 1 Mai se intinde pe toata durata weekend-ului. Astfel, la Mamaia are loc "1st of May Festival". Invitatii evenimentului sunt Sasha, Danny Howells, Nima Gorji, Lee Curtis, Reboot si multi altii, relateaza MEDIAFAX.

Tot intre 28 aprilie si 1 mai, are loc "Iures Dance Festival 2011", la Baile 1 Mai din Oradea. La acest eveniment sunt invitati Mark Knight, Jay Lumen, Simina Grigoriu, Pagal, Robbie Jaya si altii. Iubitorii de rock pot merge la Arenele Romane din Capitala, pentru "Unu Mai ROCK", unde vor concerta Blind Guardian, Bolthard si White Walls.

Concert Enrico Mancias: Enrico Macias vine in Romania pentru primul lui concert la Sala Palatului, in data de 30 aprilie. Concertul va incepe la orele 20.00 si va fi unul special deoarece marcheaza debutul Festivalului Muzicii Franceze.

Serata muzicala la Opera Nationala din Cluj. Sambata, 30 aprilie, de la ora 18:30, va puteti bucura de o seara de muzica, la Opera Nationala din Cluj, anunta Wall-Street.ro. Participa: Veronica Tudosa Fizesan, Mihaela Maxim, Alexandra Hordoan, Viorel Saplacan, Gelu Moldovan, Fulop Martin, Petre Burca.

Weekend-ul de sarbatoare are oferte si pentru cei care vor sa vada un spectacol de teatru, in parc. Sambata si duminica puteti revedea piesa de teatru "Raoul", cea mai recenta creatie a lui James Thieree, Copilul minune al lumii spectacolului. De 1 mai, Teatrul Masca din Bucuresti prezinta spectacolul "Cocktail", in parcul Herastrau. Spectacolul regizat de Mihai Malaimare ii are in distributie pe Valentin Mihalache, Bogdan Angelescu, Ana Sivu-Daponte, Laura Dumitrascu, Ionut Ghenu, Andi Gonczi, Alina Craita, Andrei Dragulescu si Magda Franc.

Citeste si:
Ziua Muncii. Semnificația și obiceiuri pentru cea mai harnică zi...
Ziua Muncii. Semnificația și...

Muzeul Taranului Roman din Capitala gazduieste, de asemenea, pe 1 si 2 mai, expozitia "Maramures - Cultura si Traditie". Expozitia este un eveniment cu vanzare de produse traditionale si ecologice specifice zonei Maramuresului, precum si produse de artizanat. De asemenea, in cadrul manifestarii va avea loc un spectacol folcloric oferit de artistii populari din Maramuresul istoric. Targul este deschis intre orele 09.00 si 18.00, iar intrarea este libera.

  • 1 mai - Ziua Internationala a Muncii

In anul 1889, Congresul Internationalei Socialiste a decretat 1 mai Ziua Internationala a Muncii, in memoria victimelor grevei generale din Chicago, ziua fiind comemorata prin manifestatii muncitoresti
. Cu timpul, 1 Mai a devenit sarbatoarea muncii in majoritatea tarilor lumii, diversele manifestari capatand amploare pe masura ce autoritatile au convenit cu sindicatele ca aceasta zi sa fie libera. Totodata, 1 Mai a devenit, in multe tari, o sarbatoare legala.
Citeste si:
Ultimul weekend de Străzi deschise în Capitală. Programul...
Ultimul weekend de Străzi...

In Romania, aceasta zi a fost sarbatorita pentru prima data de catre miscarea socialista in 1890. De 1 Mai, autoritatile organizau serii de evenimente de mare desfasurare, de propaganda. Dupa 1990, dimensiunea de propaganda a disparut, devenind, de la obligatie, un motiv pentru petrecerile tematice din aceasta zi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.