ANI verifica averea lui Adi Minune si sesizeaza ANAF, constatand ca exista diferente de peste 100.000 de euro intre veniturile dobandite si cele realizate in perioada mandatului de consilier local la CL Stefanestii de Jos, precum si ca a facut tranzactii bancare suspecte de 800.000 de euro.

Parchetul Judecatoriei Buftea a dispus neinceperea urmaririi penale pentru fals in declaratii in cazul lui Adrian Simionescu, consilier in Consiliul Local Stefanestii de Joc, cunoscut sub numele de Adi Minune, cercetarea fiind facuta la sesizarea Agentiei Nationale de Integritate.

Agentia Nationala de Integritate a constatat in cazul lui Simionescu Adrian, cunoscut sub numele de Adi Minune, consilier local in cadrul Consiliului Local al comunei Stefanestii de Jos, judetul Ilfov, in urma evaluarii averii dobandite in perioada iulie 2008 - decembrie 2010, ca exista unei diferente semnificative, in cuantum de 432.979,08 lei (104.265,18 euro), intre averea dobandita si veniturile realizate in perioada exercitarii mandatului sau, se arata intr-un comunicat de marti al ANI.


Totodata, ANI a constatat si ca Adi Minune a facut "tranzactii bancare suspecte" in valoare de 455.323 de euro si, respectiv, de 344.208 de euro, in sensul prevederilor articolelor 6 si 8, litera k din Legea 656/2002 pentru prevenirea si sanctionarea spalarii banilor, precum si pentru instituirea unor masuri de prevenire si combatere a finantarii actelor de terorism.


In urma verificarii, inspectorii de integritate au stabilit si ca exista elemente privind posibila incalcare de catre Adi Minune a obligatiilor fiscale privind veniturile din activitati comerciale, din salarii si din drepturi de proprietate intelectuala, precum si ca s-au incalcat dispozitiile privind declararea in termenul legal, in vederea impozitarii, a dobandirii unui teren arabil in suprafata de 5.000 mp, situat in extravilanul comunei Afumati, achizitionat la data de 23 august 2010.

"In temeiul art. 12, alin. (1) si alin. (2), lit. b din Legea nr. 176/2010, Agentia Nationala de Integritate s-a sesizat din oficiu, la data de 15.11.2010, cu privire la faptul ca domnul Simionescu Adrian, in exercitarea mandatului de Consilier Local in cadrul Consiliului Local al Comunei Stefanestii de Jos (Judetul Ilfov), ar fi acumulat, in perioada iulie 2008 – decembrie 2010, impreuna cu familia, o avere care depaseste veniturile realizate", noteaza ANI intr-un comunicat dat publicitatii.

  • Adrian Simionescu este, in prezent, consilier local in cadrul Consiliului Local al Comunei Stefanestii de Jos, mandatul sau pentru perioada 2008 - 2012 fiind validat in 9 iulie 2008.

Agentia Nationala de Integritate a extins evaluarea si asupra averii sotiei lui Adrian Simionescu, Ecaterina Simionescu, a fiului, Florentin Adrian, precum si a fiicelor, Adriana Florentina si Silvia Claudia, scrie MEDIAFAX.
Citeste si:
ANI: Diferenta de peste 100.000 de euro intre venituri si avere in...
ANI: Diferenta de peste...

In 31 martie 2011, Adrian Simionescu a fost instiintat de catre ANI, printr-o scrisoare recomandata pentru care exista confirmare de primire in 4 aprilie, despre cele constatate, fiind invitat sa prezinte un punct de vedere in acest sens.

Adrian Simionescu a venit la sediul ANI in 7 aprilie, pentru a prezenta un punct de vedere privind diferenta semnificativa constatata, insa nu a prezentat "informatii relevante, date concludente sau inscrisuri care sa justifice provenienta sumelor de bani obtinute in perioada detinerii functiei publice".

In urma celor constatate, ANI a intocmit un raport de evaluare si a dispus sesizarea Comisiei de Cercetare, in vederea inceperii actiunii de control cu privire la averea dobandita si veniturile realizate in perioada exercitarii mandatului de consilier local, pentru perioada iulie 2008 - decembrie 2010, de catre Adrian Simionescu, precum si constatarea starii de incompatibilitate.
Citeste si:
ANI: 21 de fosti si actuali alesi locali, in incompatibilitate
ANI: 21 de fosti si actuali...

Totodata, ANI a decis sesizarea Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor, pentru verificarea tranzactiilor suspecte, precum si a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, pentru stabilirea obligatiilor fiscale privind veniturile din activitati comerciale, din salarii si din drepturi de proprietate intelectuala realizate de Adrian Simionescu.

ANI a sesizat si Primaria comunei Afumati, in vederea aplicarii dispozitiilor articolului 254, alineatul 5 din Legea 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.

"Persoana a carei declaratie de avere a fost supusa evaluarii, fiind identificate diferente semnificative, este considerata incompatibila", precizeaza ANI.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.