Din cauza vantului puternic care ridica praf de pe haldele de steril exista posibilitatea formarii norilor de steril care sa produca poluare transfrontaliera.

"In prezent nu putem spune ca avem o problema. Intr-adevar, vantul care sufla puternic ridica praful de pe fostele halde de steril si de pe malurile iazurilor de decantare, care nu sunt ude.", citeaza MEDIAFAX.

"Trebuie sa le controlam in special pe cele din apropierea frontierei, pentru ca nu cumva sa avem probleme cu poluarea transfrontaliera. In rest, nu prea avem ce sa facem. Bani de investitii pentru instalatii care sa ude incontinuu pamantul nu exista, iar respectivele halde apartin Ministerului Economiei", a declarat Silvian Ionescu, seful Garzii Nationale de Mediu.

Ionescu a precizat ca respectivele halde apartin fostei societati "Aurul", firma de stat acum in lichidare.

"Pe cine sa amendezi?", s-a intrebat Ionescu.

Seful Garzii Nationale de Mediu a tinut din nou sa precizeze ca situatia nu este in prezent grava, dar ca ea se poate agrava fara o interventie corecta.

"Trebuie, in esenta, sa udam haldele respective, astfel incat vantul sa nu mai poata ridica praf", a mai spus Ionescu.
Sterilul provenind de la minele de aur poate contine si metale grele, insa, potrivit oficialului, in cantitati "neinsemnate".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.