Presedintele Indoneziei a semnat decretul de extradare a lui Nicolae Popa, acesta urmand sa fie predat autoritatilor romane in termen de 30 de zile.

Ambasada Indoneziei la Bucuresti a precizat pentru MEDIAFAX, in 9 martie, ca Ministerul indonezian al Justitiei a finalizat dosarul privind extradarea lui Nicolae Popa si ca actele au fost transmise presedintelui indonezian, care sa semneze un decret in acest sens.

MAE a anuntat, la 24 februarie, ca dosarul pentru extradarea lui Nicolae Popa se afla, din 18 februarie, la Ministerul Justitiei si Drepturilor Omului din Indonezia pentru a fi finalizat.

Tribunalul Bucuresti a anuntat la inceputul lunii martie ca va solicita audierea lui Nicolae Popa prin videoconferinta in procesul in care este judecat omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu.

Ministerul Justitiei informa, in 8 decembrie 2010, ca instanta indoneziana a hotarat ca se poate da curs cererii de extradare formulate de autoritatile romane privindu-l pe cetateanul roman Popa Nicolae, decizia judecatoreasca fiind definitiva.

Intrucat Romania nu are un acord de extradare incheiat cu Indonezia, potrivit procedurii, este necesar ca instanta indoneziana sa se pronunte definitiv in legatura cu aceasta decizie. Daca hotararea instantei este favorabila, se intocmeste un proiect de decret care va fi inaintat Presedintelui Indoneziei spre aprobare. Numai dupa ce decretul a fost semnat, extradarea poate avea loc, explica la acel moment MJ.

  • Fostul director Gelsor Nicolae Popa a fost arestat, in 2 decembrie 2009, de autoritatile din Jakarta, Indonezia, el fiind condamnat de Tribunalul Bucuresti, in 2006, la 15 ani de inchisoare pentru inselaciune, alaturi de Ioana Maria Vlas, decizia ramanand definitiva in 2009.

Nicolae Popa a fost director al grupului de firme Gelsor si membru al Consiliului de Incredere al Sov Invest, societatea de administrare a FNI. Decizia definitiva si irevocabila in dosarul prabusirii FNI a fost data in 4 iunie 2006, de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie.
Citeste si:
Nicolae Popa, fost director FNI, eliberat din inchisoare dupa sase ani
Nicolae Popa, fost director...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.