Taxele pentru recuperarea masinilor parcate ilegal si ridicate in Sectorul 1 din Capitala vor scadea cu circa 60%, de la sfarsitul acestei saptamani, informeaza, luni, autoritatea de sector, care precizeaza ca cei care-si iau masina inapoi in primele 24 de ore dupa ridicare vor plati 350 de lei.

Bucurestenii ale caror masini parcate neregulamentar pe strazile din Sectorul 1 vor fi ridicate vor plati 350 de lei pentru recuperarea autoturismului, daca proprietarii le vor lua inapoi in primele 24 de ore, depozitarea fiind gratuita in acest interval. Dupa expirarea acestui termen, soferii vor plati pentru fiecare zi de intarziere aproximativ 50 de lei, informeaza MEDIAFAX.

Primarul de sector, Andrei Chiliman, afirma ca masura este, pe de-o parte, o sanctiune la adresa firmei, amenintand chiar ca, in cazul in care "abuzurile" acesteia vor continua, va rezilia contractul.

"Sanctionam abuzurile, atat ale firmei, cat si ale celor care parcheaza neregulamentar. (...) Au fost luate masuri si impotriva firmei, in urma reclamatiilor venite din partea populatiei. Masura de ridicare a masinilor trebuie sa fie un serviciu comunitar, pentru populatie si nu impotriva acesteia, iar abuzurile comise de firma vor fi sanctionate cu rezilierea contractului", afirma primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Pe de alta parte, reducerea taxei de recuperare a vehiculului parcat neregulamentar era necesara, in opinia lui Chiliman, "tinand cont de realitatile economice actuale" si de "puterea de cumparare a populatiei".

Autoritatea de sector mai precizeaza ca ridicarea masinilor parcate neregulamentar va fi, incepand de saptamana viitoare, "mult mai strict reglementata", zonele din care vor fi ridicate autoturismele urmand sa fie semnalizate cu indicatoare.

"Vor fi ridicate cu prioritate masinile de pe marile bulevarde, parcate pe trecerile de pietoni, in dreptul rampelor de acces pentru persoanele cu handicap, in statiile de autobuz sau pe calea de rulare a mijloacelor de transport in comun. De asemenea, vor fi ridicate in continuare masinile lasate in dreptul intrarilor in unitatile de invatamant, in spitale, autoturismele stationate in intersectii, in dreptul pasajelor sau parcate pe trotuar si care nu asigura un spatiu de cel putin un metru pentru circulatia pietonala", dar si masinile "care ocupa abuziv locurile de parcare inchiriate unor persoane fizice sau juridice de catre Administratia Domeniului Public Sector 1", se mai arata in comunicatul citat.

Citeste si:
Taxa de raft și adaosul comercial, rediscutate de Guvern....
Taxa de raft și adaosul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.