Ultimii aproape 60 de bolnavi sunt mutati din Spitalul Caritas - care din 1 aprilie se reprofileaza in camin de batrani - in alte unitati sanitare ale municipalitatii, nou-nascutii fiind transferati la spitalele Cantacuzino, Panait Sarbu si Filantropia, a spus directorul ASSMB, Marius Savu.

"De doua zile mutam bolnavii in spitalele municipalitatii. Astazi (vineri, n.r.) mai avem cam 60 de bolnavi, dintr-un total de 220 cat am avut la inceputul saptamanii. Este vorba despre 35 de pacienti netransportabili din sectia Medicala, cinci din Chirurgie si cam 20 de copii", a declarat pentru MEDIAFAX directorul general al Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti(ASSMB), doctorul Marius Savu.

El a mai spus ca bolnavii de la sectia Medicala vor fi transferati la spitalele "Colentina", "Sfanta Maria" si "Coltea", iar nou-nascutii la spitalele "Cantacuzino", "Panait Sarbu" si "Filantropia".

Marius Savu a precizat ca in Spitalul Caritas mai sunt cinci nou-nascuti abandonati, acestia urmand sa fie transferati la Spitalul "Cantacuzino" si la Spitalul "Panait Sarbu"

Ministrul Sanatatii a stabilit o lista de 67 de spitale care de la 1 aprilie se vor transforma in camine de batrani, printre acestea fiind si Spitalul Caritas.


Cladirea in care functioneaza Spitalul Caritas este retrocedata de peste sase ani Fundatiei Caritatea. Singurul pavilion care apartine municipalitatii din intregul spatiu ocupat de Spitalul Caritas este cel in care functioneaza sectia Medicala, unde sunt internati nou-nascuti si lauze. Acesta are 80 de paturi, a fost construit de catre stat in 1977 si dat in folosinta in 1978.

Astfel, din 1 aprilie este transformat in camin de batrani doar pavilionul care apartine municipalitatii.

Potrivit directorul general al Administratiei Spitalelor si Servicii Medicale Bucuresti, Marius Savu, din toata suprafata pe care se afla Spitalul Caritas, pavilionul si cateva anexe apartin municipalitatii, restul de peste 12.000 de metri patrati apartin Fundatiei Caritatea.

"Este adevarat, exista un contract de inchiriere pana in 2015 (cu Fundatia Caritas, n.r.), dar pentru o chirie de 4.000 de euro pe luna, nevalidat de proprietar. Fundatia Caritatea ne-a solicitat inca din 2010 majorarea chiriei de la 4.000 de euro la 64.000 de euro", spunea, in februarie, Marius Savu.

Spitalul Caritas, construit in 1940, a fost retrocedat in octombrie 2005, proprietarii cladirii acordand atunci un termen de gratie pentru eliberarea unitatii sanitare.

Citeste si:
Hamas aduce ostatici la spitalul Al-Shifa, susține IDF. Tel Avivul...
Hamas aduce ostatici la...

Unitarea sanitara are 430 de paturi si 470 de angajati si, potrivit conducerii Spitalului Caritas, anual in aceasta unitate sunt internati 19.500-20.000 de bolnavi. In unitatea sanitara se nasc anual aproximativ 2.500 de copii.

Angajatii Spitalului Caritas au protestat de mai multe ori fata de transformarea Spitalului Caritas in camin pentru batrani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.