Ioana Maria Vlas a fost trimisa in judecata de catre DNA pentru pagubirea a peste 5300 de fosti investitori la Fondul National de Investitii.

Potrivit DNA, in calitatea sa de presedinte-director general la SC SOV INVEST SA (societatea de administrare a Fondului National de Investitii), inculpata Ioana Maria Vlas, in perioada august 1998 - decembrie 1999, ar fi indus si mentinut in eroare investitorii FNI, prin aprobarea unui prospect de oferta publica necorespunzatoare realitatii ca urmare a falsificarii datelor reale privind situatia financiara a FNI, informeaza MEDIAFAX.

Datele falsificate au fost raportate la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) si au fost folosite la publicitatea privind avantajele investitiilor in FNI, ceea ce a condus la prejudicierea patrimoniala a investitorilor FNI.

Ioana Maria Vlas a fost eliberata, in 20 octombrie 2010, din Penitenciarul Targsor, dupa ce i-a fost admisa cerere de liberare conditionata.

Ea a fost condamnata la zece ani de inchisoare pentru frauda.

Citeste si: Vlas: "Pe investitorii de la FNI ii va despagubi Dumnezeu"


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.