Primarul Capitalei a cerut directorilor din subordine si firmelor de salubrizare sa inceapa curatenia de primavara, program ce prevede spalarea trotuarelor, aliniamentelor stradale, astuparea gropilor din asfalt si pregatirea parcurilor.

"A inceput «Marea curatenie de primavara», program ce prevede spalarea trotuarelor, amenajarea aliniamentelor stradale, astuparea gropilor din asfalt, pregatirea parcurilor, iar in paralel cu noi, fiecare trebuie sa isi faca propria curatenie, in spatiul sau privat, pentru un oras cat mai curat. Totodata, doresc ca toate materialele publicitare deteriorate, ilegale, sa fie indepartate din statiile RATB sau din pasaje. Am cerut inspectorilor din cadrul Directiei Inspectie si Control sa aplice amenzile cuvenite in urma controalelor pe care le vor desfasura in aceasta perioada", a spus Sorin Oprescu in cadrul comandamentului de primavara, scrie MEDIAFAX.

Edilul a cerut operatorilor de salubrizare sa mature si sa spele trotuarele, sa acorde o mai mare atentie curatirii rigolelor, dar si salubrizarii corespunzatoare a gurilor de canal.

De asemenea, el i-a solicitat directorului ALPAB sa inceapa curatenia si pregatirea pentru noul sezon, prin refacerea spatiilor verzi, a locurilor de joaca existente, prin lucrari de toaletare a copacilor, replantari, refacerea gazonului si intretinerea zonelor florale.

Reprezentantilor UTI li s-a cerut ca proiectul Netcity sa fie accelerat si sa se treaca direct la taierea cablurilor de pe stalpi daca operatorii de telecomunicatii nu colaboreaza cu municipalitatea.

"Noi tot promitem ca facem si stam cu firele pe stalpi si tragem de timp. Va rog sa va grabiti cu acest proiect", a declarat edilul Capitalei.

Administratia Spitalelor va trebui sa refaca, sa reamenajeze si sa salubrizeze spatiile verzi din incinta unitatilor sanitare, sa inlocuiasca mobilierul deteriorat (banci, panouri, garduri, cosuri de deseuri) si sa zugraveasca fatadele.

Citeste si:
Sorin Oprescu nu va fi extrădat din Grecia. Fostul primar va rămâne...
Sorin Oprescu nu va fi...

De asemenea, Administratia Strazilor va trebui sa accelereze programul de astupare a gropilor din asfalt, sa refaca si sa inlocuiasca indicatoarele si semafoarele deteriorate, sa indeparteze materialele publicitare deteriorate si a celor afisate in afara locurilor special amenajate din pasaje, sa refaca aspectul estetic pentru gardurile despartitoare dintre sensurile de circulatie si sa acorde atentia cuvenita celor 35 de strazi si bulevarde care au intrat in reabilitare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.