ANOSR incepe protestele astazi, cand studentii vor face greva japoneza, in timp ce marti vor scoate cearsafurile pe geam in semn de solidaritate intre, iar joi vor trimite la Ministerul Educatiei un colet cu zacusca, muraturi si slanina, pentru a semnala cum este sa primesti pachet de la parinti.

Membrii Aliantei Nationale a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR) au semnalat de foarte mult timp o problema majora din noua Lege a Educatiei si anume lipsa celor 25 de procente in decizia modalitatii de desemnare a rectorului, precum si in procesul de desemnare a acestuia indiferent de modalitatea de alegere, dar si lipsa celor 25 la suta in Consiliul de administratie al universitatilor, se arata intr-un comunicat de vineri al Aliantei.

"Desi ANOSR a ridicat aceasta problema grava pentru miscarea studenteasca chiar si la Presedintie, la MECTS de nenumarate ori, din pacate nu s-a primit nici un raspuns oficial. Astfel, intr-un final ca urmare a raspunsului public al MECTS considerat o jignire adusa miscarii studentesti din Romania, ANOSR a hotarat sa se pregateasca de proteste", potrivit MEDIAFAX.

  • In saptamana 21 - 27 februarie, a avut loc informarea si consultarea studentilor cu privire la problemele semnalate, iar in saptamana care urmeaza (28 februarie - 6 martie) vor avea loc proteste locale.

Care este planul protestelor ?

Astfel, luni va fi o greva japoneza cu banderole pe care studentii vor scrie "protestatari". Marti vor scoate cearsafurilor pe geam, pe balcon in semn de protest si pentru a arata solidaritatea dintre studenti, iar miercuri vor pune un cearsaf pe universitate/camin sau cantina cu mesajul "Vrem 25%, drepturile studentilor nu sunt negociabile" si cu "Esti incapabil sa votezi! Semnat Ministru".

Organizatiile vor face, joi, un colet/pachetel pentru Minister in care vor pune zacusca, muraturi, slanina, salam si tot ce vor considera ele de cuviinta, cu scopul de a arata Ministerului conditia sociala a studentului din Romania si cum este sa primesti pachet cu mancare de la mama, de la tata, lucru neexperimentat de acesta. Pachetul va fi trimis direct la Ministerul Educatiei, iar vineri studentii isi vor anunta venirea in Bucuresti.


Politica ANOSR cu privire la dimensiunea sociala a educatiei in contextul realizarii celui mai mare studiu pe nevoile studentesti si politica de reformare a taberelor studentesti sunt o necesitati pentru a raspunde nevoilor studentilor, se mai arata in comunicat.
Citeste si:
Minivacanță pentru elevi și studenți de 1 Decembrie. Când începe...
Minivacanță pentru elevi și...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.