Crescatorii de porci sustin ca este posibil ca in Romania sa fi ajuns carne de porc din Germania contaminata cu dioxina, produs cancerigen, si cer interzicerea importurilor din aceasta tara.

"Am suspiciunea ca in tara noastra daca nu a intrat pana acum va intra carne cu dioxina din Germania", a declarat astazi intr-o conferinta de presa Gheorghe Caruz, presedintele Patronatului Roman al Carnii de Porc.

Acesta recomanda exclusiv consumul de carne produsa in Romania si sustine ca produsele din import "pot avea dioxina", relateaza MEDIAFAX.

Potrivit acestuia, in ultimele trei saptamani, carnea de porc din import s-a ieftinit de la 1,5 euro pe kilogram carcasa, la 1,12 euro, iar ieftinirea ar fi avut loc ca urmare a micsorarii preturilor de catre producatorii germani, din momentul in care s-a anuntat ca in aceasta tara s-a depistat carne de porc contaminata cu dioxina.

Totodata, Gheorghe Caruz apreciaza ca este complicata verificarea tuturor importurilor, deoarece o proba de dioxina costa 400 de lei. "Cine va da atat la fiecare masina de porci importata? Unde e carnea de la cele 900 de ferme din Germania depistate cu dioxina si de ce au scazut atat de mult preturile in ultimele saptamani?", s-a intrebat presedintele patronatului.

Acesta a adaugat ca Germania a ocupat anul trecut 33% din totalul importurilor de carne de porc efectaute de Romania.

Totodata, Federatia Nationala a Producatorilor Agricoli din Romania a cerut, vineri, ministrului Agriculturii, Valeriu Tabara, sa propuna in Guvern masuri de protejare a producatorilor de carne de porc din Romania fata de preturile de dumping practicate de companiile de profil din Germania
.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.