Cum a ajuns in aer 70 la suta din pensia singurului roman in spatiu. Lui Dumitru Prunariu nu i s-au gasit documentele justificative pentru perioada din Cosmos.
Dumitru Prunariu, singurul roman care a zburat vreodata in Cosmos, face haz de necaz dupa ce s-a trezit fara 70 la suta din pensie dintr-un motiv, spune el, halucinant: pentru cei trei ani cat s-a pregatit in URSS pentru zborul in spatiu si pentru calatoria in Cosmos in sine, nu exista documente justificative luate in considerare la recalcularea pensiei, scrie MEDIAFAX.


"Pe vremea lui Ceausescu era un banc cu mine. Se zicea ca atunci cand cand m-as fi intors din Cosmos as fi fost intrebat: Prunariu, cum consideram zilele alea de stat in Cosmos? Zile libere sau concediu fara plata
?"

  • Pensia primului cosmonaut roman a fost ciuntita cu 70% de catre Guvernul Boc

Dumitru Prunariu face haz de necaz dupa ce s-a trezit fara 70 la suta din pensie dintr-un motiv, spune el, halucinant: pentru cei trei ani cat s-a pregatit in URSS pentru zborul in spatiu si pentru calatoria in Cosmos in sine, nu exista documente justificative luate in considerare la recalcularea pensiei, potrivit Gandul.info.

Prunariu, care este general si pensionar militar, a povestit, miercuri seara, la Antena3, ca a cautat prin toate unitatile militare pe unde a fost angajat hartiile cerute, pe care le-a trimis apoi la minister. "Am depus in luna decembrie documentele de salarizare pe care le-am avut de la inceputul carierei mele si acum, in luna ianuarie, pensia mi-a venit 30% din valoarea pe care am avut-o in luna decembrie", sustine Prunariu.

Generalul in retragere spune ca, dupa taierea pensiei, isi vede viitorul incert. "Pana nu demult nu mi-a fost frica de asa ceva, pentru ca m-am simtit un cetatean protejat de stat. De data asta imi pun intrebari si caut solutii pentru mine si pentru apropiatii mei", a spus acesta, adaugand ca va face toate demersurile legale pentru a-si redobandi drepturile.

  • Varujan Vosganian, vicepresedintele PNL: "Prunariu este un erou al Romaniei"

"Dumitru Prunariu era pe vremea aceea erou al Uniunii Sovietice, ceea ce era o distinctie uluitoare pentru statul sovietic, iar pentru Romania avea cele mai inalte distinctii ale statului si a fost o mandrie pentru noi. Acest om astazi a anuntat ca de semenea pensia sa a fost diminuata si ca se face parte in actiunile importiva statului roman. Cand ajunge statul roman sa lupte cu singurul roman care a facut parte dintr-o expeditie care a zburat in cosmos, ce sa mai spunem... Avem un caz care este simbol pentru romani, Dumitru Prunariu, e un erou in viata al statului roman care protesteaza impotriva lipsei de respect a autoritatilor
", a spus Vosganian, potrivit Realitatea.net.

Cosmonautul Dumitru-Dorin Prunariu, primul roman care a patruns in spatiul cosmic, a fost ales anul trecut presedinte al Asociatiei Exploratorilor Spatiului Cosmic - ASE Europe, in cadrul celui de-al 23-lea Congres Planetar al Asociatiei Exploratorilor Spatiului Cosmic (ASE).
Citeste si:
Supraimpozitarea şi cumulul pensie-salariu, prin lege, nu prin...
Supraimpozitarea şi cumulul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.