Acum ca suntem in prag de Craciun, multi dintre noi ne vom gandi cum sa scapam de kilogramele in plus adunate cu atata sarguinta in cele cateva zile de relaxare in sanul familiei. Daca incerci sa slabesti si ai adoptat un regim fara grasimi, in urmatoarea perioada ai doar doua optiuni: fie renunti la dieta si vei regreta mai tarziu, fie nu renunti si te vei simti mizerabil acum. Iata 3 pasi simpli cu ajutorul carora nu vei simti bucatele savurate in plus, dupa Craciun.

  • Nu sari peste micul dejun
Micul dejun te va ajuta sa iti reglezi nivelul de glucoza din sange si astfel nu vei fi tentat sa iei mai multe gustari decat este nevoie. Gustari care, evident, nu vor putea fi compuse din altceva decat ciocolatele, cozonac si bauturi carbogazoase. Daca nu ai un apetit foarte mare dimineata, asta este mai mult ca sigur datorita faptului ca ai luat o cina mult prea consistenta. Nu uita ca in timpul noptii corpul uman consuma foarte putina energie, iar daca cina a fost prea consistenta, organismul nu va simti nevoia de un aport nou de nutrienti. Incearca sa reduci cantitatea de mancare seara pentru a te face sa iti fie mai foame dimineata. Mananca trei mese consistente si doua gustari usoare pe zi, la intervale regulate si tentatiile de a manca mai mult decat trebuie vor fi mai mici, pauzadenutritie.ro. De asemenea iti va regla metabolismul.

  • Mananca mai multe fibre
Paine integrala, orez brun si cereale integrale. Ele sunt foarte bogate in fibre. La cele enumerate mai sus poti adauga fructe proaspete si uscate, mazare, fasole, linte, seminte si alune. Alimentele bogate in fibre, in general sunt mai greu de mestecat. Acest lucru te va ajuta sa mananci mai incet avand ca rezultat o digestie si un metabolism mai bun si te vei bucura de mancare mai mult. La fel si in cazul digestiei. Este cunoscut faptul ca fibrele ajuta la digestie, regland tractul intestinal.

Sportul, miscarea sau exercitiile fizice, oricum vrei sa le spui, te vor ajuta sa iti duci la bun sfarsit planul de slabi sau de a-ti mentine greutatea. Incearca sa mergi pe jos cat mai mult, coboara din autobuz cu o statie mai devreme si mergi pe jos distanta ramasa, mergi la cumparaturi, la birou, urca pe scari in loc sa iei liftul. Toate acestea nu te pot ajuta decat sa ai un tonus mai bun, iti vor da mai multa energie si te vor mentine activ. Incepe usor si creste miscarea zilnica pe care o faci treptat. Dupa un timp vei vedea cum o sa incepi sa te simti din ce in ce mai bine, mai plin de energie.
Citeste si:
Cu gândul la mâncare. La propriu
Cu gândul la mâncare. La propriu

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.