Senatorul Catalin Voicu a declarat, marti, in fata instantei supreme ca a imprumutat diverse sume de bani de la Costel Casuneanu si a recunoscut ca a incheiat un contract cu Marius Locic, negand insa ca banii primiti de la cei doi oameni de afaceri ar fi fost obiectul unui trafic de influenta.
La termenul de marti al procesului, senatorul Catalin Voicu le-a spus judecatorilor instantei supreme ca il cunoaste pe omul de afaceri Costel Casuneanu din anul 2004 si ca pana in 2009 intre cei doi "s-a inchegat o relatie de amicitie, prietenie".

Intrebat daca a primit bani de la Casuneanu, Voicu le-a spus judecatorilor ca a primit in mai multe randuri, pe parcursul anului 2009, diverse sume de bani de la acesta, respectiv 100.000 de lei, 150.000 de lei si, ulterior, 200.000 de euro, relateaza MEDIAFAX.

  • Intrebat care a fost natura primirii acestor bani, Catalin Voicu a aratat in permanenta pe durata celor peste ore de audiere ca banii de la Costel Casuneanu au fost luati cu titlu "clar" de imprumut si ca suma de 250.000 de lei a reusit sa o returneze, dar nu si cei 200.000 de euro, din cauza faptului ca a fost retinut si ulterior arestat.

Catalin Voicu, in urma insistentelor procurorului DNA, a mai aratat ca nu recunoaste si contesta in intregime interceptarile si inregistrarile ambientale din dosar. Senatorul a aratat ca "s-a folosit intreaga plaja" de modificari ale acestora, in sensul ca au fost fie trunchiate, fie unele pasaje luate dintr-o discutie si puse in alta discutie, fie au fost adaugate cuvinte si expresii care nu-i apartin.

In legatura cu faptele de care este acuzat privindu-l pe Marius Locic, Catalin Voicu a spus ca l-a cunoscut pe omul de afaceri in anul 2007, la o adunare a PSD. El a mai spus ca ulterior, in anul 2009, Marius Locic a venit insotit de fostul general SIE Adrian Isac la restaurantul Select din Capitala pentru a i se plange in legatura cu un presupus santaj facut de un cetatean arab asupra omului de afaceri. Voicu a precizat ca Locic i-a povestit la acel moment despre un om de afaceri arab care se presupune ca il santaja si il ameninta ca daca nu completeaza o serie de cecuri in alb date de Marius Locic respectivului afacerist, strainul ar plati 50.000 de euro unor persoane influente din politie care sa-l aresteze intr-un litigiu comercial ce avea sa devina unul penal.

In legatura cu acest aspect, Voicu a aratat ca a fost dispus sa-i ofere ajutorul lui Marius Locic, in sensul ca l-a contactat pe Mihai Calinescu, adjunctul sefului Politiei Romane, dar care avea si calitatea de comandant al Politiei Capitalei, spundu-i "sa-l primeasca pe Marius Locic in audienta, iar daca are dreptate sa-i faca dreptate, iar daca nu are dreptate sa nu-i faca dreptate si sa uite ca l-a trimis pe acesta".

Voicu a precizat ca toate aceste discutii au avut loc in prezenta generalului Isac, dar si a patronului barului Select, Liviu Capota. Intrebat de ce a fost atat de serviabil fata de omul de afaceri, Catalin Voicu a spus ca a simtit ca este de datoria lui ca om si ca politician, castigand un mandat de senator pentru Sectorul 5, acestea fiind criteriile care l-au impins sa faca acest gest.

  • Voicu a mai aratat ca pentru acest demers nu a cerut si nu a primit niciun fel de bani de la omul de afaceri Marius Locic, recunoscand totusi, in continuarea declaratiei, ca la aproape doua luni dupa acest gest a incheiat cu Marius Locic un contract de asistenta in valoare de 119.000 de lei.


Intrebat pe ce anume trebuia sa-l consilieze pe Locic, Catalin Voicu a precizat ca s-a stabilit verbal durata contractului pentru unu-doi ani si ca datoria lui era sa-l consilieze pe omul de afaceri pe probleme civile si comerciale. Nici in legatura cu discutiile ambientale si interceptarile facute de procurori privind acest caz Voicu nu a avut nimic de comentat si a aratat ca va contesta aceste probe.
Citeste si:
Judecatoria Gaesti decide eliberarea conditionata a lui Marius Locic
Judecatoria Gaesti decide...

Instanta suprema a inceput, marti, audierile in procesul in care senatorul Catalin Voicu este judecat alaturi de oamenii de afaceri Costel Casuneanu si Marius Locic, precum si de fostul presedinte al Sectiei civile a Inaltei Curti de casatie si Justitie (ICCJ), judecatorul Florin Costiniu.

Senatorul Catalin Voicu, aflat in arest preventiv, este judecat pentru trafic de influenta si fals in inscrisuri sub semnatura privata in legatura cu fapte de coruptie. [Voicu si "prietenii", trimisi in judecata]

Alaturi de acesta sunt judecati, in libertate, Florin Costiniu, pentru complicitate la trafic de influenta, Costel Casuneanu - asociat la SC PA&CO International SRL Bacau, pentru cumparare de influenta, precum si Marius Locic - administrator al SC Locic Imobiliare SRL, acuzat de cumparare de influenta, fals in inscrisuri sub semnatura privata in legatura cu fapte de coruptie, participatie improprie la fals intelectual la legea contabilitatii in legatura cu fapte de coruptie.

Citeste si:
Primarul Bacaului, judecat pentru ca ar fi luat mita de la patru...
Primarul Bacaului, judecat...

Citeste si: [Casuneanu: Voicu are in jur doar oameni influenti]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.