Misiunea Uniunii Europene, formata din auditori din zece state Schengen, a constatat, luni, modul in care se separa fluxurile de calatori din statele Schengen si non-Schengen la Aeroportul Otopeni, a anuntat Compania Nationale de Aeroporturi Bucuresti.

Expertii au analizat din punct de vedere tehnic masurile luate pentru realizarea fluxurilor Schengen, non-Schengen si de tranzit, precum si portile de imbarcare, ghiseele de frontiera si echipamentele aferente celor doua fluxuri de pasageri, raportul urmand a fi comunicat in cursul lunii viitoare, potrivit MEDIAFAX.

  • Suntem gata pentru aderarea la Spatiul Schengen


"Suntem suta la suta pregatiti pentru aderarea la Spatiul Schengen. Noul terminal va fi folosit pentru sosiri si plecari, atat in Spatiul Schengen, cat si non-Schengen, si va fi dat efectiv in functiune in luna martie anul viitor"
, a prezizat directorul general al companiei, Tudor Jidav.

Astfel, terminalul Finger va contine 24 de porti, fata de noua in prezent, dintre care 14 vor fi dotate cu pasarele de imbarcare sau debarcare, fata de cinci momentan. Investitia, in valoare de 60 de milioane de euro, este cuprinsa in faza a treia a obiectivului "Dezvoltare si modernizare AIHCB", la finalul careia se va asigura o capacitate totala a terminalelor de sase milioane de pasageri pe an, fata de cea actuala de 4,5 milioane.

Expertii comisiei de evaluare Schengen urmeaza sa viziteze si Aeroportul "Traian Vuia" din Timisoara, precum si cele doua puncte de trecere a frontierei de la Moravita (rutier si feroviar), in judetul Timis. Vizita expertilor Schengen din perioada 15-17 noiembrie este singura reevaluare pe care acestia au cerut-o in ceea ce priveste procesul de aderare la Spatiul Schengen.

Ultima vizita de evaluare va avea loc in perioada 6-10 decembrie, privind Sistemul Informatic Schengen (SIS) - SIRENE. Programul vizitei de evaluare Schengen in domeniul SIS/SIRENE vizeaza evaluarea din punct de vedere al indeplinirii standardelor Schengen a structurilor MAI cu competente in domeniu.

  • Romania ar urma sa adere la Spatiul Schengen pe 27 martie 2011

In prezent, Spatiul Schengen cuprinde 25 de state membre: Austria, Belgia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Polonia, Portugalia, Cehia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Olanda, Ungaria, doua tari asociate, Islanda si Norvegia, si, din decembrie 2008, Elvetia.
Citeste si:
MAE respinge poziția „total inadmisibilă” a Austriei de a vota...
MAE respinge poziția „total...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.