In sarcina lui Dan Diaconescu, asociat majoritar la SC Ocram Televiziune SRL si realizator de programe la postul de televiziune OTV,s-au retinut doua infractiuni de santaj: una savarsită in 2005, cand a cerut 140.000 de euro, iar o a doua in 2009, cand a solicitat suma de 200.000 de euro.

  • Amenintarile lui Dan Diaconescu

In perioada mai-septembrie 2009, Diaconescu a exercitat acte repetate de amenintare, atat in mod direct, in cadrul emisiunii „Dan Diaconescu Direct” din 21 iulie 2009, cat si indirect, prin intermediul coinculpatului Parv Dorel-Petru, asupra unui primar al unei comune din judetul Arad, pentru a-l determina sa le ofere suma totala de 200.000 euro, se arata intr-un comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie.

"Amenintarea a constat in dezvaluirea, la postul de televiziune OTV, a unor fapte reale sau imaginare, compromitatoare pentru primar, cum ar fi invocarea faptului ca ar fi corupt, ca ar fi savarsit tranzactii ilicite cu terenuri agricole apartinand cetatenilor comunei, pagubindu-i pe acestia, dar si ca are o avere importanta obtinuta ilicit si face trafic de influenta pe langa anumiti ministrii", se arata in comunicatul DNA.

De asemenea, in cursul lunii aprilie 2005, Dan Diaconescu l-a amenintat pe omul de afaceri si in cadrul emisiunii "Dan Diaconescu Direct" din seara zilei de 20 aprilie 2005, dar si prin intermediul lui Ghezea Mitrus, realizatorul emisiunii "Semnal de alarma", pentru a-l determina sa-i dea suma totala de 100.000 euro.

Sub presiunea amenintarilor, primarul i-a dat lui Diaconescu suma de 30.000 euro si 42.000 lei, prin intermediul lui Doru Parv.

Alaturi de Diaconescu, au mai fost trimisi in judecata Doru Parv, realizator de emisiuni la OTV, si Mitrus Ghezea, fost realizator la OTV si director al publicatiei "Atac la persoana". Cei doi sunt de asemenea acuzati de santaj.

  • Patronul OTV, arestat si eliberat

Dan Diaconescu si Doru Parv au fost arestati preventiv in data de 23 iunie. Patronul postului OTV a fost eliberat din arest pe25 iunie, in urma unei decizii a Tribunalului Bucuresti, care a inlocuit masura arestarii preventive cu interdictia de a parasi tara. Ulterior, masura respectiva a fost prelungita succesiv de procurori, fiind valabila pana la data de 21 noiembrie 2010, potrivit MEDIAFAX.
Citeste si:
Gigi Becali, despre situația lui Dan Diaconescu. Ce a zis despre...
Gigi Becali, despre situația...

La randul sau, Doru Parv a fost eliberat din arest in data de 4 august, Tribunalul Bucuresti admitand la acea vreme cererea de liberare provizorie sub control judiciar formulata de acesta. Instanta a dispus in cazul lui Parv interdictia de a parasi localitatea de domiciliu, masura valabila si in prezent.

Citeste pe acelasi subiect
:

Dan Diaconescu, din nou la DNA!

"Senzational": Noi acuzatii de santaj aduse lui Dan Diaconescu

De ce a fost arestat Dan Diaconescu?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.