Patronul OTV, Dan Diaconescu, si realizatorul de emisiuni despre paranormal, Doru Parv, au fost arestati preventiv, pentru 29 de zile, miercuri dimineata, prin decizia Judecatoriei Sectorului 1, iar cei doi au declarat deja recurs impotriva acestei decizii.

Judecatoria Sectorului 1 a ramas in pronuntare, miercuri dimineata, in jurul orei 4.00, pe cererea procurorilor anticoruptie de arestare pentru 29 de zile a lui Dan Diaconescu si a realizatorului tv Doru Parv, dupa mai bine de sapte ore de la inceperea dezbaterilor, relateaza NewsIn.

Sedinta de judecata privind arestarea lui Diaconescu si a lui Parv a inceput marti, la ora 21.30, insa a fost suspendata de mai multe ori, pentru ca instanta sa solutioneze exceptiile ridicate de avocatii din dosar, dar si o cerere de recuzare facuta de unul dintre acestia.

Decizia este una definitiva si poate fi atacata cu recurs.

Dan Diaconescu a fost adus, marti seara, la Judecatoria Sectorului 1, magistratii stabilind ca la ora 21.30 sa inceapa procesul privind cererea DNA de arestare a patronului OTV si a realizatorului de emisiuni despre paranormal, Doru Parv, acuzati de santaj.

Astfel, Diaconescu a fost adus din arestul Politiei Capitalei, intr-o duba care a fost asaltata de oamenii prezenti in fata Judecatoriei. Patronul OTV a aratat catusele pe care le avea la maini si apoi a intrat in sediul instantei.

Pentru informatii despre acuzatiile care i se aduc lui Dan Diaconescu click aici!

  • Arestarea lui Diaconescu pune pe jar "poporul" si televiziunile, in cautare de senzational

Arestarea patronului OTV, Dan Diaconescu, a pus pe jar publicul obisnuit al realizatorului TV, dar si televiziunile, care si-au trimis mai multe echipe de reporteri si cameramani la Judecatoria Sectorului 1, ca sa urmareasca intregul eveniment, devenit principalul subiect al zilei.

Daca reporterii si cameramanii s-au straduit sa afle cele mai noi informatii si sa filmeze cele mai bune cadre cu Diaconescu incatusat si cu sustinatorii lui, "poporul" tipic televiziunii i-a sprijinit, plimband prin fata camerelor pancarte pro Dan Diaconescu.

Citeste si:
Efect catastrofal după arestarea lui Andrew Tate. Copiii îi copiază...
Efect catastrofal după...

Protestatarii s-au inspirat din cazul Gigi Becali, un alt personaj cu lipici la publicul sarac si au scris pe cartoane "Free DD" sau "Free DDD". Alte mesaje au fost, insa, scrise fara sa respecte nicio regula gramaticala, semn ca sustinatorii au preferat televiziunea poporului in detrimentul cartilor de limba romana. Astfel, ei au notat pe pancarte, cu carioci si cu pixul: "Coruptia e-an floare" sau "Dan Diaconescu, o alta victima a injustitiei cioare". Mesajul cu "injustitia cioara" a fost corectat, adaugandu-i-se litera "h"dupa ce un reporter i-a intrebat pe protestatari ce reprezinta textul.

Pe alte cartoane mazgalite cu pixul, cei aproximativ 20 de protestatari au cerut "Libertate pentru Dan" sau "Eliberati liderul poporului", strigand "Luati catusele de pe OTV".

Citeste si:
Doru Parv a fost eliberat
Doru Parv a fost eliberat

Daca manifestatia a inceput timid, pe la orele pranzului, cand o mana de curiosi s-au strans in fata Judecatoriei Sectorului 1, instanta unde se anuntase ca va fi adus patronul OTV, in miez de noapte in fata cladirii erau cam 20 de persoane, venite pentru ca "la televizor se vad multi oameni". Cel putin asa a sustinut una dintre pensionarele care a strigat cu tot glasul ca vrea eliberarea lui Diaconescu si a spus ca, dupa ce a vazut la televizor sute de oameni "s-a urcat in 104 si a venit".

La pranz, semnalul a fost dat de un tanar cu initiativa, care a inceput sa stranga participanti la actiune, carora, de altfel, le-a dat bucati de cartoane, pe care erau scrise mesaje pentru eliberarea lui Diaconescu.

Cand masina politiei in care se afla patronul OTV a ajuns la instanta, protestatarii au incercat sa o opreasca, lovind cu pumnii in ea. Batranele aflate acolo si-au iesit din fire si au lovit duba cu pumnii si cu picioarele, urland, cu lacrimi in ochi, "eliberati-l, eliberati-l!". Diaconescu a fost scos din duba, a ridicat mainile prinse in catuse si a strigat: "Voi fi liber!".

Citeste si:
Dan Diaconescu, după plasarea în arest la domiciliu: „De doi ani mă...
Dan Diaconescu, după plasarea...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.