Fostul realizator TV, Dan Diaconescu, a fost plasat în arest la domiciliu și urmează să fie cercetat în baza dosarului cu privire la o relațiile sexuale pe care le-ar fi avut cu două minore. Judecătoria Constanța a anunțat decizia vineri seara.

Dan Diaconescu a fost plasat în arest la domiciliu

Fostul realizator de televiziune, Dan Diaconescu, a fost plasat în arest la domiciliu și va fi nevoit să nu părăsească locuința sa din Capitală până pe data de 6 mai, în cazul în care instanța nu va accepta între timp contestația Parchetului. Procurorul a solicitat arestarea preventivă pentru de 30 de zile.

La 2 ore de la anunțarea deciziei, Diaconescu a ajuns la domiciliul din cartierul Primăverii, împreună cu avocatul său, Alexandru Morărescu. Fostul realizator TV a fost acuzat că ar fi întreținut relații sexuale cu două surori gemene și minore, de mai multe ori, contra unor sume cuprinse între 300 și 400 de lei.

Anchetatorii susțin că Diaconescu știa că fetele nu erau majore. Dan Diaconescu a stat 24 de ore în arest și trei ore în sala de judecată, însă verdictul l-a mulțumit.

Avocatul lui Diaconescu a anunțat că va depune contestație

Sper ca în cel mai scurt timp toată țara și toți telespectatorii dumneavoastră să vadă că sunt absolut nevinovat. Ăsta este un început", a declarat fostul patron de televiziune.

În urma deciziei, Dan Diaconescu nu are voie să părăsească domiciliul pentru următoarele 30 de zile. Decizia a fost însă contestată de procuror.

"De doi ani mă santajează", a mai spus Dan Diaconescu.

"Mâine vom declara și noi contestația. Organele de cercetare penală au permis disiparea de informații din dosar, în condițiile în care este un dosar care se susține de către Parchet că s-ar fi săvârșit infracțiuni împotriva minorilor", a declarat Alexandru Morărescu, avocatul lui Dan Diaconescu.
Citeste si:
Andrew și Tristan Tate, prima ieșire din arestul la domiciliu....
Andrew și Tristan Tate, prima...

Diaconescu a fost acuzat de relații sexuale cu două minore

Polițiștii au făcut percheziții joi la casa lui Dan Diaconescu din București, dar și în apartamentul de la malul mării. Dan Diaconescu, fost proprietar OTV și fost politician, a fost reținut pentru 24 de ore, fiind suspect că ar fi întreținut relații sexuale cu două surori în vârstă de 15 ani.

Potrivit unor surse din anchetă, Diaconescu le-ar fi cerut minorelor să găsească și o fată virgină, contra cost, iar fetele l-ar fi filmat și șantajat cu aceste dovezi. Când mascații au venit peste el în casă, inculpatul s-ar fi ascuns în debara.

"În condițiile în care făceam plângere, era imposibili să nu ajungă la urechile familiei mele", ar fi declarat Dan Diaconescu, potrivit apropiațiilor lui.
Citeste si:
Dan Diaconescu, reținut de poliție. Fostul patron OTV este acuzat...
Dan Diaconescu, reținut de...

"A existat un filmuleț. Nu știu dacă pot să spun compromițător, dar a existat un filmuleț făcut în scop de șantaj. Acest lucru rezultă clar din actele dosarului", a declarat Alexandru Morărescu, avocatul lui Dan Diaconescu.

Potrivit înregistrărilor video, Dan Diaconescu era la bustul gol, însă nu era într-o scenă de amor cu minora. Dovezile au fost depistate pe telefonul uneia dintre minore, care ar fi fost prinsă la furat. Dan Diaconescu a fost acuzat pe parcursul unui întreg an, între septembrie 2020 și septembrie 2021.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 Aprilie 2023 - 03 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.