Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a declarat luni, dupa intalnirea cu sindicatele de la Ministerul Muncii, ca a discutat cu reprezentantii unor organizatii studentesti despre amendamentele la Legea educatiei, dar refuza sa discute cu "liderii studentilor teleghidati politic".

"Nu discut cu liderii studentilor teleghidati politic, pentru ca acesti lideri nu pot fi parteneri de discutii", a spus ministrul Educatiei, la finalul intalnirii de la Ministerul Muncii cu sindicalistii din invatamant, pe tema coeficientilor din noua lege a salarizarii.

Cadrele didactice au protestat, luni, pentru a treia zi, in fata Ministerului Educatiei, nemultumite de prevederile din proiectele Legii educatiei si Legii salarizarii, dar si de faptul ca ministrul Daniel Funeriu refuza sa dialogheze, potrivit MEDIAFAX.

Protestul a fost declansat joi seara, in urma intalnirii liderilor federatiilor din invatamant. Ulterior, cateva zeci de persoane au mers in fata Ministerului Educatiei pentru a cere demisia ministrului Daniel Funeriu. Acestora li s-au alaturat si cativa studenti din UNSR, condusi de liderul organizatiei studentesti, Ionut Poenaru
.

Actiunea de protest din fata Ministerului Educatiei a continuat vineri, cand s-au alaturat si cadre didactice din alte judete. La finalul pichetului, liderii sindicali au facut apel la protestatari sa revina luni, la ora 9.00, precizand ca actiunea a fost autorizata de Primaria Capitalei.

Sambata, ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, s-a intalnit cu studentii din Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania. Liderul Uniunii Nationale a Studentilor din Romania, Ionut Poenaru, s-a prezentat la discutii, insa nu a fost primit pe motiv ca nu a fost invitat.

  • UNSR da in judecata Ministerul Educatiei

Reprezentantii UNSR spuneau, sambata, ca invitarea la discutii doar a Aliantei Nationale a Organizatiilor Studentesti din Romania este discriminatorie, anuntand ca UNSR va da in judecata, in contencios administrativ, Ministerul Educatiei, intrucat nu a raspuns in termenul legal de 30 de zile la cererea organizatiei privind o intalnire.

Citeste si:
Minivacanță pentru elevi și studenți de 1 Decembrie. Când începe...
Minivacanță pentru elevi și...

"Domnule Ministru Funeriu, sustineti constant ca doriti depolitizarea sistemului de educatie insa actiunile si deciziile dumneavoastra demonstreaza contrariul. Acum am realizat care este motivul pentru care primiti la discutii, preferential, doar o singura federatie studenteasca, ai carei fosti lideri sunt actualii dumneavoastra colegi portocalii din Minister. Acum am inteles ca sub umbra acuzatiilor de apartenenta politica aduse imaginii UNSR se ascund marsaviile MECTS prin care s-a incercat si s-a reusit politizarea reprezentantilor studentilor pe care ii chemati, astazi 16 octombrie, din nou la discutii. Uniunea Nationala a Studentilor din Romania va informeaza, domnule ministru, ca nu aceasta organizatie studenteasca portocalie are nevoie sa comunice cu reprezentantii Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului. Nu aceasta organizatie are nemultumiri cu privire la legea educatiei, cu privire la bursele studentilor, la subventiile pentru camine si cantine", au adaugat reprezentantii UNSR.

Citeste si:
Sindicaliștii din Educație, întâlnire cu premierul Ciucă. Anunță...
Sindicaliștii din Educație,...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.