Cea de-a treia zi de protest la Ministerul Educatiei s-a incheiat, profesorii continua actiunea in zilele urmatoare.

Cea de-a treia zi de pichet la Ministerul Educatiei s-a incheiat fara ca vreun reprezentant al institutiei sa ii cheme la discutii pe protestatari, care sunt hotarati sa continue actiunea atat timp cat exista o sansa ca Guvernul sa nu isi asume raspunderea in Parlament pentru Legea educatiei, relateaza MEDIAFAX.

Protestul de luni, de la Ministerul Educatiei, la care au participat aproximativ 30 de cadre didactice, s-a incheiat in jurul orei 18.00.

Secretarul general al Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, Liviu Pop, a declarat, pentru MEDIAFAX, ca protestul de la Ministerul Educatiei va continua atat timp cat exista o sansa ca Guvernul sa nu isi asume raspunderea in Parlament pe Legea educatiei.

  • Care sunt revendicarile?

El a precizat ca in cele aproximativ opt ore de protest, niciun reprezentant al Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS) nu i-a chemat la discutii.

Cadrele didactice cer Guvernului sa renunte la decizia de asumare a raspunderii pentru Legea educatiei.
[Guvernul isi asuma raspunderea pentru Legea Educatiei]

Totodata, o alta revendicare a sindicalistilor din invatamant este pozitionarea mai sus in grila unica de salarizare pentru personalul din Educatie.
Protestul a fost declansat joi seara, in urma intalnirii liderilor federatiilor din invatamant. Cateva zeci de persoane au mers atunci in fata Ministerului Educatiei pentru a cere demisia ministrului Daniel Funeriu. Lor li s-au alaturat si cativa studenti din UNSR, condusi de liderul organizatiei studentesti, Ionut Poenaru.

Actiunea de protest din fata Ministerului Educatiei a continuat vineri, cand s-au alaturat si cadre didactice din alte judete. La finalul pichetului liderii sindicali au facut apel la protestatari sa revina luni, la ora 9.00, precizand ca actiunea a fost autorizata de Primaria Capitalei.

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, s-a intalnit sambata cu studentii din Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania. Liderul Uniunii Nationale a Studentilor din Romania, Ionut Poenaru, s-a dus si el la discutii, insa nu a fost primit pe motiv ca nu a fost invitat.

Citeste si:
Prime pentru angajații din învățământ. Deca: „Se vor acorda în...
Prime pentru angajații din...

Luni, la Ministerul Muncii au continuat discutiile cu liderii federatiilor din invatamant pe tema coeficientilor din noua lege a salarizarii, la care a fost prezent si ministrul Educatiei, Daniel Funeriu.

La finalul discutiilor de la Ministerul Muncii, ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a declarat ca negocierea cu sindicatele a urmarit mai multe paliere, printre care cresterea coeficientilor pentru cadrele didactice care intra in sistem si plafonarea salariilor celor care ocupa functii de conducere.

Ministrul Muncii, Ioan Botis, a declarat ca discutiile cu sindicalistii din educatie vor continua marti, de la ora 12.00 si joi, de la ora 14.00, dupa care ar putea sa dea mai multe informatii privind salarizarea personalului din invatamant. Botis a precizat ca spera ca joi sa exista o formula finala a Legii salarizarii, pana atunci urmand sa mai fie facute simulari pe propunerile de coeficienti primite de la sindicate.

Citeste si:
Federatia Sindicatelor: In 1.100 de scoli va fi boicotata simularea...
Federatia Sindicatelor: In...

  • Cadrele didactice, cele mai prost remunerate

Liderii federatiilor din invatamant au atras din nou atentia ca cel mai prost remunerate sunt cadrele didactice, motiv pentru care acestea trebuie sa aiba o pozitie mai sus pe grila de salarizare.

Premierul Emil Boc declara, vineri, ca Legea salarizarii bugetare va consacra, in 2011, o recuperare a sumelor de bani pierdute prin diminuarea cu 25 la suta, iar daca va exista o crestere economica mai mare decat cea prognozata se va putea discuta si despre alte cresteri salariale.

Revolta spontana s-a mutat de la Finante la Educatie


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.