Aproximativ 60 de profesori protestatari s-au adunat vineri in fata sediului Ministerului Educatiei, dupa pentru protestul spontan declansat joi seara.

  • [UPDATE] Protestatarii au obtinut autorizatie de pichetare a sediului Ministerului Educatiei pentru o saptamana, din 15 octombrie pana in data de 22 octombrie, intre orele 9.00-16.00.

Trupe ale Jandarmeriei si masini ale acesteia sunt mobilizate in fata sediului Ministerului, pe strazile laterale, dar si in curte.
Masurile de protectie au fost luate cu atat mai mult cu cat studentii Uniunii Nationate a Studentilor din Romania si-au anuntat participarea la protestul profesorilor.

Cateva zeci de cadre didactice din Capitala s-au prezentat joi la pranz sa protesteze la sediul Ministerului Educatiei, in semn de solidaritate cu colegii din toate domeniile de activitate, acestia cerandu-i ministrului Daniel Funeriu sa isi dea demisia si sa le dea banii, relateaza MEDIAFAX.
Protestatarii s-au strans in fata intrarii principale a Ministerului Educatiei si au cerut ca ministrul Funeriu sa ii primeasca la discutii.

Nemultumiti ca ministrul le-a transmis ca nu vrea sa se intalneasca cu ei, pentru ca sunt nereprezentati, profesorii au hotarat sa nu plece de la sediul institutiei pana cand acesta nu va veni sa vorbeasca cu ei, blocand ambele cai de acces in MECTS.

  • Revolta in Educatie

Zeci de persoane au declansat aseara un protest spontan in fata Ministerului Educatiei, in care au demisia ministrului Daniel Funeriu.

Reprezentantii Federatiei Educatiei Nationale au declarat, pentru MEDIAFAX, ca au cerut autorizatie pentru reluarea protestului, vineri, la ora 11.00. Potrivit acestora, liderii protestatarilor au fost amendati pentru actiunea organizata joi seara.

In fata sediului Ministerului Educatiei au venit ieri, in jurul orei 21.00, cateva zeci de persoane, majoritatea lideri de sindicat ai cadrelor didactice, care au spus ca au declansat protest spontan si ca nu vor pleca pana cand ministrul Daniel Funeriu nu va demisiona.

Citeste si:
Anca Serea, declarații despre felul în care a ales să își educe...
Anca Serea, declarații despre...

Funeriu nu a venit insa sa discute cu oamenii adunati in fata institutiei, in ciuda apelurilor adresate de acestia. Lor li s-au alaturat cativa reprezentanti ai studentilor.
Mihaela Guna, presedintele Asociatiei Parintilor, si-a exprimat solidaritatea cu actiunea cadrelor didactice.

Presedintele Federatiei Nationale Sindicale Alma Mater, Anton Hadar, a adresat un apel catre ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, sa vina sa discute cu protestatarii.

  • Solutia? Demisia lui Funeriu

Presedintele executiv al Federatiei "Spiru Haret", Marius Nistor, a spus ca asteapta o reactie din partea colegilor.
"Sunteti nemultumiti? Va este teama de pierderea locurilor de munca? Ati fost lezati de declaratiile facute de premier, ministrul Educatiei? Veniti aici", a fost apelul lui Marius Nistor.

Liviu Pop, secretarul general al FSLI a declarat ca nu stie ce se va intampla vineri in scoli, daca profesorii vor opri sau nu activitatea.
Citeste si:
Daniel Funeriu: Orice diriginte normal la cap trebuie să predea...
Daniel Funeriu: Orice...

  • Proteste ale cadrelor didactice in judetul Arges

Cadrele didactice de la Liceul "Dinu Lipatti" din Pitesti au refuzat astazi sa intre la cursuri, iar o parte dintre dascalii altor sase licee din judetul Arges au oprit activitatea, la ora 12.30 fiind programat un miting de protest al sindicalistilor din educatie, in fata ISJ Arges.

Potrivit liderului FSLI Arges, profesor Adrian Voica, profesorii de la Liceul "Dinu Lipatti" din Pitesti nu au intrat la cursuri astazi, iar incepand cu ora 11.00 acestia vor organiza o actiune de protest in fata unitatii de invatamant.

"In alte sase licee din judet exista, de asemenea, profesori care nu vor sa isi desfasoare activitatea didactica. Toti sunt nemultumiti de reducerea salariilor cu 25 la suta, de reducerea indemnizatiilor de concediu, dar si de politizarea fara precedent a invatamantului romanesc"
, a declarat liderul FSLI Arges.
Potrivit acestuia, incepand cu ora 12.30 cadrele didactice din judet afiliate la FSLI sunt asteptate la o actiune de protest in fata Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Arges.

Citeste si:
Revoltă națională din cauza legii pensiilor. Ambulanțierii au...
Revoltă națională din cauza...

Romania, paralizata de greve


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.