Pe fondul crizei economice, cifra dispozitivelor medicale contrafacute tinde sa creasca. Astfel, anul acesta a aparut o mare invazie de produse chinezesti comercializate in Dragonul Rosu si pe internet.

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) estima in 2009 ca pana la 10% din dispozitivele medicale comercializate la nivel global sunt susceptibile de a fi contrafacute. Pe fondul crizei economice, aceasta cifra tinde sa creasca in 2010. Din pacate, romanii prefera produsele cu preturi mai mici si cand vine vorba de sanatate, in defavoarea dispozitivelor medicale cu garantie de producator.

Practic, oamenii nu realizeaza diferenta intre produsul original si dispozitivele medicale contrafacute sau fabricate in conditii nepotrivite si riscurile la care se expun, folosind astfel de produse mai ieftine, care nu respecta insa normele impuse de Uniunea Europeana.

O astfel de varianta contrafacuta a unui aparat pentru tratarea durerilor de spate, Kosmodisk, este vanduta in centre comerciale si pe mai multe siteuri, avertizeaza producatorii.

  • Produs original versus produs contrafacut - Diferente

Produsul original costa 268 de lei bucata, iar cel falsificat se poate vinde si la pretul de 50 lei bucata. Mai mult, din cauza calitatii slabe a materialului din care dispozitivul fals este facut, tot mai multi cumparatori au reclamat ca au avut de suferit sau nu au obtinut efectele dorite. Produsul contrafacut este fabricat in China nu beneficiaza de un control calitativ si nu respecta normele medicale si de securitate.

  • Nu cumparati de la tarabe

Produsele contrafacute fabricate in China sunt vandute angro la tarabele din centrele comerciale mari, in timp ce pe internet apar tot mai multi distribuitori care vand produse contrafacute.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.