Confederatia "Cartel Alfa" a facut apel la toti bugetarii sa opreasca voluntar lucrul in toate sectoarele si solicita Guvernului sa-si respecte obligatiile catre angajati, sa decida de urgenta plata stimulentelor salariale si sa renunte la masura reducerii salariilor cu 25 la suta.

"Confederatia Nationala Sindicala «Cartel Alfa» lanseaza un apel la solidaritate prin intreruperea voluntara a lucrului in toate sectoarele bugetare. Este momentul sa dovedim, fiecare dintre noi, spirit de solidaritate cu colegii nostri din finante, la fel ca si pentru toti colegii din sectorul bugetar care au decis sa protesteze nu numai pentru neplata stimulentelor financiare, ci si pentru reducerea cu 25% a salariilor", se arata intr-un comunicat al confederatiei.

Reprezentantii "Cartel Alfa" sustin ca intreruperea voluntara a lucrului este o forma legala de lupta pentru respectarea tuturor drepturilor in Romania, relateaza MEDIAFAX.

[VIDEO] Protestul de la Ministerul Finantelor. Episodul II

Confederatia Nationala Sindicala "Cartel Alfa" a anuntat ca sustine revendicarile salariatilor din Ministerul de Finante si ANAF, care si-au declarat nemultumirea fata de faptul ca li s-au redus drastic veniturile, in unele cazuri chiar cu 70%, prin reducerea salariilor si prin neacordarea stimulentelor financiare de doua luni, desi acestea nu sunt bugetate.

"Guvernul si-a facut o practica din impunerea unor masuri aberante, dupa care este primul care striga ca nu s-ar respecta legea, imediat ce incep sa apara critici intemeiate. Guvernul dovedeste ca nu-i pasa de situatia dramatica a cetatenilor Romaniei pe care este gata sa ii sacrifice fara remuscari!"
, sustin reprezentantii "Cartel Alfa".

Sindicalistii cer Guvernului sa-si respecte obligatiile catre angajati, sa decida de urgenta plata stimulentelor salariale si sa renunte la masura reducerii salariilor cu 25 la suta.

"Acum mai mult ca niciodata trebuie sa reamintim intregii clase politice ca si noi, ceilalti cetateni, traim in aceasta tara. Pentru ca este Romania tuturor romanilor, nu numai a unor diferite personaje plasate in diferite functii de conducere care isi imagineaza ca pot dispune de vietile noastre dupa bunul lor plac!"
, au mai aratat reprezentantii "Cartel Alfa".

Romania, paralizata de greve

  • BNS: Oprirea spontana a lucrului, rezultatul presiunilor facute in timp asupra bugetarilor

Reprezentantii Blocului National Sindical sustin ca oprirea spontana a lucrului de catre angajatii din toate domeniile de activitate este rezultatul direct al presiunilor facute de-a lungul timpului asupra salariatilor din sistemul bugetar.
Citeste si:
Guvernul vrea să taie voucherele de vacanță. Ce categorie de...
Guvernul vrea să taie...

"Revoltele din aceste zile sunt rezultatul unei lungi perioade in care salariatii din sistemul bugetar au fost tratati cu dispret de catre reprezentantii Guvernului. Nu s-ar fi ajuns la aceasta situatie daca Guvernul ar fi acceptat propunerile venite din zona sindicala, prin care am solicitat restructurarea sistemului in urma unei analize temeinice, insotita de o actiune de «decapusare» politica a structurilor bugetare", sunt de parere reprezentantii BNS.

Acestia au precizat ca Blocul National Sindical este solidar cu angajatii din sistemul bugetar care au oprit lucrul miercuri si joi.
"Sefii numiti politic din structurile bugetare au blocat permanent participarea angajatilor la mitinguri, au facut presiuni pentru a impiedica grevele organizate, iar astazi suporta consecintele", au adaugat acestia.

Citeste si:
Sindicaliștii Cartel Alfa protestează în Piața Victoriei și în...
Sindicaliștii Cartel Alfa...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.