Mii de angajati de la administratiile financiare, din trezorerii, case de pensi isi sanatate, directii de ocupare a fortei de munca si asistenta sociala au blocat joi dimineata activitatea, in semn de solidaritate cu angajatii de la Ministerul Finantelor.

  • Angajatii Caselor de asigurari de sanatate, inclusiv ai CNAS, au oprit lucrul

Angajatii Caselor de asigurari de sanatate, inclusiv cei ai CNAS, au oprit lucrul joi, la ora 12.00. Acestia au iesit din birouri, urmand sa protesteze pe holurile institutiilor, in semn de solidaritate cu colegii lor din finante, munca si administratie.

"Suntem si noi solidari cu ceilalti protestatari. Si noi avem multe probleme si nemultumiri", au declarat reprezentanti ai Casei de Asigurari de Sanatate Bucuresti.

Conducerea Casei Nationale de Asigurari de Sanatate a discutat cu angajatii, pentru a gasi solutii, astfel incat asiguratii sa nu aiba de suferit, a declarat agentiei directorul CNAS, Dorin Ionescu.

Aproximativ 500 de angajati de la administratiile financiare de sector din Capitala si de la trezorerii au protestat in fata Ministerului Finantelor Publice, acestia alaturandu-se celor aproximativ 200 pe angajati ai institutiei care protesteaza de aproape 24 de ore pe holurile institutiei.

Retail jobs


Si angajatii de la Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca si de la Agentia Municipala pentru Ocuparea Fortei de Munca Bucuresti au oprit activitatea astazi de la ora 9.00 si au iesit pe holurile institutiei, cerand sa primeasca drepturile salariale care le-au fost sistate.

Totodata, unele confederatii sindicale si federatiile din educatie au anuntat ca ii sustin pe angajatii care protesteaza si au cerut Ministerului Finantelor, ANAF si Guvernului sa plateasca de urgenta stimulentele salariale.

  • Angajatii din posta si comunicatii s-au alaturat protestelor

Angajatii din posta si comunicatii se solidarizeaza cu colegii din finante, sanatate, educatie si administratie si anunta ca participa la toate actiunile de protest ale acestora
, cerand Guvernului sa inlocuiasca sfidarea si amenintarile cu solutii la problemele cu care se confrunta romanii, relateaza MEDIAFAX.
Citeste si:
Transportul public maritim din Grecia, suspendat pe 1 mai din cauza...
Transportul public maritim...

Federatia Sindicatelor din Posta si Comunicatii, ce reprezinta interesele a peste 30.000 de membri de sindicat din Posta Romana, se solidarizeaza cu actiunile de protest ale angajatilor din sectorul bugetar - functionari publici si personal contractual, politisti, angajati din invatamant sau din sanatate, au anuntat reprezentantii Blocului National Sindical.

Sindicalistii din Posta si Comunicatii solicita membrilor Guvernului "sa renunte la atitudinea de aroganta, nepasare si batjocura fata de suferintele si revolta unor categorii din ce in ce mai largi ale populatiei, fie ca sunt salariati sau sunt pensionari".

Acestia mai cer Guvernului sa inlocuiasca "refuzul dialogului, batjocura, sfidarea si amenintarile, cu solutii si masuri pentru problemele cu care se confrunta majoritatea romanilor aflati in pragul disperarii din cauza imposibilitatii de a-si mai asigura traiul zilnic, chiar si la un nivel de minima subzistenta".

Citeste si:
USR-PLUS va avea peste 40 de prefecți și subprefecți
USR-PLUS va avea peste 40 de...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.