Sindicalişti din cadrul Confederaţiei CNS Cartel Alfa protestează, joi, începând cu ora 11:30 în Piaţa Victoriei, şi ulterior, de la 14:00, în Piaţa Revoluţiei. Aceștia cer să se pună „stop sărăcirii populației”.

Sindicaliștii Cartel Alfa protestează joi în Piața Victoriei și în Piața Revoluției

Potrivit unui comunicat al confederaţiei, sindicaliştii vor controlul preţurilor şi taxarea extra-profiturilor, creşterea salariilor şi a pensiilor, deblocarea negocierilor colective şi aplicarea integral şi fără discriminare a Legii 153/2017, privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cât și a Legii 195/2020, privind statutul personalului feroviar.

Structurile de decizie din cadrul confederaţiei CNS Cartel Alfa au stabilit la începutul acestei luni organizarea unor acţiuni de protest la nivel naţional, întrucât „costurile aberante la energie şi costurile în creştere ale alimentelor şi ale altor bunuri esenţiale obligă milioane de lucrători să facă alegeri dureroase şi îi împing pe mulţi în sărăcie”.

„În acelaşi timp, atragem atenţia şi asupra faptului că, în contextul actualelor preţuri, foarte multe unităţi economice sunt puse în situaţia de a-şi înceta activitatea, iar cetăţenii români vor fi puşi în situaţii dramatice din cauza superficialităţii cu care este tratată problema la nivel politic", au mai semnalat reprezentanţii CNS Cartel Alfa.

Protestul Cartel Alfa a început în data de 17 octombrie sub forma a două caravane care au pornit din zonele Ardeal (Zalău) şi Moldova (Botoşani) spre Bucureşti, cu proteste organizate în localităţi de pe traseu unde există riscuri majore de blocare a unor activităţi de producţie şi pierderea locurilor de muncă. Cele două caravane se vor întâlni joi la Bucureşti, unde va avea loc un amplu miting-marş în Piaţa Victoriei şi Piaţa Revoluţiei.

Citeste si:
Sindicaliștii din Educație, întâlnire cu premierul Ciucă. Anunță...
Sindicaliștii din Educație,...


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 20 Octombrie 2022 - 10 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.