Aproximativ 4.000 de sindicalisti din sanatate, educatie si asistenta sociala afiliati la "Cartel Alfa" au participat joi la mitingul de la sediul Guvernului. Protestatarii sunt nemultumiti de masurile de austeritate impuse de Guvernul Boc.

Cei aproximativ 1.000 de protestatari de la "Cartel Alfa" au incheiat fara incidente mitingul din Piata Victoriei, in jurul orei 13:00, urmand ca o delegatie a sindicalistilor sa discute cu ministrul Muncii despre revendicarile pentru care au iesit in strada.

Oamenii au strigat "Jos Guvernul", "Demisia", "Hotii sunteti voi, tara suntem noi" si au avut pancarte si bannere pe care scria "Sanatatea fara bani nu se poate", "Fara banii de salarii, vom lasa spitale goale", "Ati luat pielea dupa noi, ca s-aveti posete noi" - pe care era o poza a Elenei Udrea cu o poseta, "In timp ce va tratati afara sanatatea sta sa piara", "Ne-ati propus marea cu sarea si acum ne apuca jalea".

Presedintele "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, i-a avertizat pe guvernanti ca sindicalistii vor iesii in continuarein strada, deoarece ca au intrat intr-un razboi de lunga durata cu Executivul, care nu se gandeste la cetatenii pe care ii conduce.

"Nu vor sa-si reduca cheltuielile lor, ci salariile amarate ale oamenilor, au resurse dar nu vor sa le aplice, si-au propus sa nu faca nimic impotriva coruptiei", a precizat Hossu la protestul din Piata Victoriei.

Sindicalistii au inceput mitingul la ora 11.00, acestia avand autorizatie de protest pentru cel putin doua ore.

Protestele "Cartel Alfa" vor continua si vineri, in Piata Victoriei, unde vor protesta sindicalisti din sectorul economic, politie si penitenciare, urmati, luni, de cei din administratie si chimie.

Liderul "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a precizat ca in toate zilele de proteste vor fi in strada aproximativ 26.000 de oameni, indemnand cetatenii sa reactioneze, pentru ca "neiesirea in strada inseamna o acceptare tacita a masurilor Guvernului".

In cele trei zile in care sindicalistii "Cartel Alfa" vor protesta la sediul Guvernului, circulatia rutiera va fi restrictionata pe banda 1 de pe Soseaua Kiseleff, pe tronsonul dintre strada Arh. Ion Mincu si Piata Victoriei, intre orele 10.00 si 18.00.

Citeste si:
Sindicaliștii din Educație, întâlnire cu premierul Ciucă. Anunță...
Sindicaliștii din Educație,...

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP), afiliata la "Cartel Alfa", a anuntat ca participa la mitingul de la sediul Guvernului cu 400 de agenti si ofiteri de penitenciare, precum si cu personal civil din toate unitatile sistemului penitenciar. Federatia Nationala Sindicala din Asistenta Sociala si Protectia Copilului "Pro Asist" a anuntat de asemeneaca va participa la mitingul din Piata Victoriei, alaturi de colegii din sanatate si invatamant.Totodata, la protestul din Piata Victoriei vor participa si membri ai Federatiei "Solidaritatea Sanitara", relateaza MEDIAFAX.

Saptamana viitoare vor iesi in strada si sindicalistii Blocului National Sindical, annuntand 15.000 de participanti la marsul de protest de la Piata Victoriei pana la Piata Muncii, care va avea loc in 28 septembrie, de la ora 12.00.

Citeste si:
Revoltă națională din cauza legii pensiilor. Ambulanțierii au...
Revoltă națională din cauza...


Seria protestelor de strada in Capitala ale sindicalistilor a inceput miercuri, cu mitingurile in Piata Revolutiei si Piata Victoriei ale CNSLR Fratia.

Protestul, la care au participat, potrivit jandarmilor, aproximativ 10.000 de oameni, a durat aproximativ patru ore si a fost marcat de un incident la sediul Guvernului.

Protestele organizate de confederatii in aceasta saptamana au loc in absenta premierului Emil Boc, care, de miercuri pana vineri participa la reuniunea plenara la nivel inalt a Adunarii Generale a Organizatiei Natiunilor Unite, organizata la New York.

Acesta l-a mandatat pe ministrul Muncii sa continue discutiile cu liderii sindicali, insistand in continuare ca masurile de austeritate impuse de Guvern sunt necesare: "As vrea sa spun un lucru foarte clar: masurile de austeritate pe care suntem nevoiti sa le luam nu sunt luate cu dorinta de a fi impotriva oamenilor, ci cu dorinta de a putea rezolva o problema a tarii care nu functioneaza, de a corecta abuzurile din anii anteriori, cand s-a dat mai mult decat poate tara sa sustina".

Citeste si:
Proteste chiar și în ziua în care Alexandra a fost condusă pe...
Proteste chiar și în ziua în...

Boc a precizat ca proiectul Legii salarizarii unitare urmeaza sa fie finalizat pana la 1 octombrie, fiind transmis in procedura de urgenta la Parlament sau adoptat prin angajarea raspunderii, o decizie urmand sa fie luata dupa ce va consulta Coalitia.

Sursa Foto: Realitatea.net.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.